logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Putt på träning!

Jag kan villigt erkänna att putträning inomhus inte är världens roligaste. Men jag har gett mig tusan på att bli vassare på greenerna i år och då finns det inga genvägar. Men för inte bara putta planlöst och för att göra det lite roligare så har jag några saker som jag gör och håller koll på.

Jag och tränar-Moberg körde först en lite session i golfhallen och kollade min teknik. Vi kom fram till att det mesta är rätt ok men att jag behöver vara noggrannare med min uppställning för att kunna göra ett korrekt puttstroke. Axlarna var något slutna och linjen över underarmarna var tydligt öppen, detta behöver linjeras upp bättre! För att lättare kunna starta bollen rakt så är uppställningen något som nu jag jobbar på i varje övningsputt och försöker nöta in.

putt

Jag har ritat ett sträck på puttmattan och ca 3 decimeter framför bollen ställer jag två peggar som en grind. Allt för att kunna se om jag startar bollen exakt rakt. Puttlängden är ca 6 fot och mattan har en stimp på ca 9. Peggarna är mest till för att sätta lite extra press... för det är jäkligt jobbigt att ställa upp dom hela tiden när dom trillar...

I och med att det inte är så himla kul, som sagt, så är mitt upplägg att putta lite men ofta. Nästan varje gång jag går förbi mattan så blir det några puttar. Puttar i mysbyxor, puttar med ytterkläder, puttar med tandborsten i munnen, puttar utan linser när jag ska gå o lägga mig, puttar med bara handduk runt kroppen på väg till duschen.... jag ni förstår själva hur vi har det är här hemma...

När jag tar mig lite extra tid så är mitt mål är att sätta 18 i rad. Sätter jag allt inom 2 meter på en hel runda så kommer det märkas i scorekortet!

Sen har jag ju "ny" putter i år, så det är ju också bra att jag puttar mycket med den så jag lär känna träffen i den. Faktum är att den känns grymt bra, redan från första gången jag provade. Ska bli spännande att komma ut och testa den på riktigt gräs snart också!

  • /17-pa-gronbete
  • /14-hickory-across-the-globe

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden