logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Äntligen... gräs!!

Uppehåll, 5 grader varmt, svag vind och banor som redan öppnat med sommargreener. Idag kunde jag inte hålla mig längre! Tog en sväng till Norrköpings GK som öppnat sina sista nio hål med ordinarie greener. Moberg och jag tog våra hickories och körde en liten träningsmatch.

gras140226

Banan var helt ok, hyffsat torr, trots regnet igår och greenerna som var något långsamma var helt klart spelbara. Eftersom jag bara tränat med min nya putter inomhus så kunde jag inte missa den här chansen... tänka att äntligen få prova den på riktigt gräs!

Spelet var väl som det brukar vara när man kommer ut på grönbete för första gången. Det fanns en tydlig tendens att vilja slå lite för hårt, vilket straffar sig rejält när man spelar hickory. Drivern var verkligen inte het idag, dålig bollträff och ganska sneda... men järnspelet däremot gick mycket bättre och efter ett antal hål när jag började komma in i rätt tempo så slog jag många riktigt fina järnslag.

Sen var det ju det där med puttern. Dagens stora "Yes" var att den funkade! Den kändes riktigt bra och jag fick i flera fina puttar och den var väldigt steady! Detta bådar gott och var en skön bekräftelse på att det är rätt putter jag har skaffat!

Hur gick matchen då? Well... Moberg är ju säkerheten själv och han hade också införskaffat sig en likadan putter, den lille spjuvern! Hans putter var glödhet... visst det är hemmaplan för honom, men han satte flera monsterputtar och tog hem matchen rättvist.

Härligt att vara igång och hoppas det inte kommer får allvarliga bakslag i vädret! Nu fick jag ordentlig mersmak!

 

 

 

  • /18-och-sa-lite-reklam
  • /16-putt-pa-traning

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden