logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Mars levererar och spelet känns bättre

Efter ett litet bakslag med snö och kyla så kom äntligen lite värme tillbaka. Sista tiden har det dock varit lite si och så med träningen. Det är alldeles för mycket jobb för att hinna och orka med all golfträning.Sså det var extra skönt att få komma ut och svinga lite i den friska luften. Det blev en skön eftermiddagsrunda på Ingelstas 12 hålsbana igen.

Det känns hur nyttig varje runda är så här på våren. Det tar ett tag att komma tillbaka till spelet efter inomhussäsongen. Det är dock ännu ingen större vits att räkna någon score på grund av underlaget och den risiga formen... Greenerna är rätt ok, lite långsamma kanske, men området runt green är väldigt mjukt vilket gör chip-n-run slag nästan omöjliga. Men håller värmen i sig och lite vind som torkar det sista blöta så kommer det nog snart gå att börja räkna en mer seriös score.

 

 

ingelsta-mars

Träklubborna får slita hårt på 3:an...

Hål 3 på Ingelsta är en tuff (lång) par 5:a. Idag var det till råga på allt motvind som gjorde hålet sjukt långt med hickory. Med en bra drive, bra spoon och ytterligare en bra spoon så nådde jag ändå bara ca 20 m kort green. Jag är riktigt nöjd med min "nya" spoon. Skönt att ha hittat en träklubba som verkligen funkar att slå från fairway med, den är betydligt mer för låtande än min 1 iron och går också både lägre och längre.

Jämfört med förra rundan så svingade jag idag med ett mycket bättre tempo, vilket också gav resultatet att även drivern funkade bra! Skönt att känna bollträffen och att se hur arbetet med svingen har satt sig. Grundslaget är väldigt rakt nu och hade nog runt 80-85% fairwayträffar.

Så... från förra rundan gick väl spelet upp från en medelmåttig nivå till rätt ok!
Och speciellt viktigt att vinna prestigematchen mot Fredrik... ;)

freddan-dormie
Freddan får smaka på Dormie... hål 9

 

  • /20-hickorypremiar-pa-vesterby
  • /18-och-sa-lite-reklam

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden