logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Vårkänning på Åtvidabergs Golfklubb

Efter flera långa jobbdagar så unnade jag mig en eftermiddag ledigt för att träna lite hickory. Tog mig ner till Åtvidaberg denna alldeles underbara vårdag och mötte upp den lokala hickorymästaren Björn Petterson. Dags för ytterligare en supertrevlig hickorymatch.

Banan var lite blöt efter snöfallet som kom härom dagen, men i övrigt väldigt fin. Banan kommer bli riktigt bra när man kan börja klippa ner den ordentligt.

Åtvidaberg Hål 11 Långa sjö

Björn driver på Hål 11 - Långa sjö. Jag vill inte nämna några detaljer, men en av Björns bollar kommer vi aldrig se igen och den andra hade en nära-döden-upplevelse när den "flatmackade" sig upp på banan...

Som tidigare rundor var mitt fokus på att svinga med rätt tempo. Jag har nog aldrig riktigt spela bra på Åtvidaberg av någon anledning, så jag tänkte att detta är ju ett bra test att jobba med tempot och försöka hålla ihop en vettig score. För att sätta lite krydda på rundan så blev det självklart matchspel mellan mig och Björn.

Björn är en vass spelare och de fem slagen jag gav honom kändes lite i överkant när han presterade en fin 38 brutto på första 9 och hade en fin 2-upp ledning. Han sänkte puttar och chippar och spelade allmänt stabilt! Jag vann första hålet, men sedan dominerade Björn. Men skam den som ger sig, och jag spelar oftatst bäst under press.

Spelet rullade på rätt fint, jag hade kanske en handfull riktigt dåliga slag, som kostade lite onödiga slag, men i stort kändes det ytterligare ett par snäpp stabilare än tidigare. Matchen var väldigt jämn och pendlade mellan square och en eller två upp för Björn.

korta-sjo

Härliga "Korta sjö" - just den här dagen mitt bästa hål...

Spelet från tee var riktigt bra, bara ett fåtal missar och en träffprocent på 64.3%. Antalet greenträffar var tyvärr riktigt dåligt. Lite beroende på att vi spelade Gul tee (typ hickory backtee) och att det inte var någon rull på fairway så spelades banan ganska lång. Green in regulations hamnade på blyga 28%. Det som däremot lyfte spelet vara att jag lyckades med massor chip-en putt och på Korta sjö (17:e) drog jag i en monsterputt från 10-12 m för birdie. Jag hamnade totalt på 28 puttar, vilket helt klar räddade rundan (snitt på 1,6). Trots allt så är det ju alltid närspelet som avgör! Tog mig runt på 78 slag vilket jag är rätt nöjd med, men det finns mycket mer att ge.

Birdieputten var även superviktig för matchen och som gjorde att vi blev all-square inför 18:e! Älskar verkligen matchspel, det borde alla spela lite oftare! Efter två skapliga utslag på 18:e så hamnade båda i närheten av green på två slag, men med riktigt svåra chiplägen. Alla som spelat Åtvid vet att 18:e greenområde är ett av banans svåraste. Jag lyckades till slut få i bollen för en bogey och avgörandet låg i Björns händer. Björn hade en 5-6 meters för par för att vinna matchen. Jag vet inte om det var nerver eller det faktum att jag "råkade" nämna att om jag förlorar så blir det ingen bra reklam för Åtvid här på bloggen...

Jag tror nog Björn ville sätta putten och vinna, men han var lite för aggresiv och drog putten dryga 2 meter förbi. Helt plötlsigt så stod han där med en tvåmetersputt för att dela matchen istället...

missen

En golfares mardröm... putt för vinst... blir treputt och förlust!

Tack Björn för en fantastisk dag på mycket fina Åtvidabergs Golfklubb!

 

 

 

  • /22-welsh-weekend-del-1
  • /20-hickorypremiar-pa-vesterby

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden