logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Welsh Weekend - Del 1 Hoylake

Så var det då dags för årets första tävling! Och inte nog med det, det är en "hickorymajor" som vi börjar med, Welsh Hickory Championship. Welsh Hickory Championship spelas årligen på den mycket fina linksbanan Aberdovey i södra Wales och är ett event för medlemmar i organisationen British Golf Collectors Society, BGCS.

Men resan börjar på anrika Royal Liverpool GC (1869) i Hoylake strax utanför Liverpool.

Jag flög till Manchester där resten av svenskgänget väntade med hyrbilarna redo. Efter ca 45 minuters bilfärd denna gråa, men oväntat varma, torsdagsmorgon anlände vi till det vackra klubbhuset vid Royal Liverpool GC.

royal liverpool

Royal Liverpool Golf Club kommer i år att vara värd för The Open Championship 2014. Det är den 12:e gången Hoylake links är värd för golfens äldsta major. Platsen har bevittnat en rad unika Open Champions: 1907, blev Arnaud Massy det enda fransmannen att ha vunnit titeln; Fred Daly blev den första irländaren att göra så 1947 och argentinska golfaren Roberto De Vicenzo blev den första sydamerikanska att vinna en major när han lyfte the Claret Jug 1967. När The Open återvände till Hoylake 2006 efter en frånvaro på 39 år blev Tiger Woods back-to-back Open Champion (på brutala -18) inför 230.000 personer, ett besökarrekord för mästerskapet i England.

Banan har allt en linksbana ska ha; pucklar, kullar och allmänt ojämn mark; djupa bunkrar och tjock ruff... och vind! Medan vissa av greenerna är plattare än vid många andra linksbanor, så är vinden - som blåser in från Irländska sjön - banans bästa försvar. Som Bernard Darwin en gång skrev: "Hoylake, blown upon by mighty winds, breeder of mighty champions."

Den här dagen skulle vi spela ett varv med vår vän John Mullock och hans vän Marcus, som är medlemmar på klubben. Förberedelserna för The Open hade redan startat och man var i fullgång att bygga den stora läktaren vid den 18:green. Tur för oss var att vi nu även fick chansen att spela samma sträckning som banan spelas under The Open, dvs med start på ordinarie hål 17:e följt av hål 18 och hål 1 och vidare.

Mina kära hickoryklubbor hade tyvärr fastnat i Amsterdam så det blev att låna ihop lite hickoryklubbor av mina vänner. Jag hittade tre klubbor som funkade okej, en driver en jigger och en putter... det skulle bli en tuff dag på linksen. Regnet hängde i luften men höll sig borta och vinden var som bortblåst. En perfekt dag för golf helt enkelt.

royal liverpool

Hål 2 (ordinarie 18) Typiskt links... charmigt och skräckinjagande på samma gång, underbart... saknade inte vinden, däremot min niblick...

royal liverpool

Hål 10 (ordinarie 8) Hålet heter "Far" och är det hål som är längst från klubbhuset och är ett spikrakt par fem med en beryktad djup bunker som vaktar green på högersidan. Marcus visar hur man galant tar sig ur den djupa bunkern! Här gjorde självaste Bobby Jones en 7:a när han tog sin berömda Grand Slam 1930. Jag gjorde birdie med mina lånade klubbor...

 

royal liverpool

Hål 13 (ordinarie 11) är ett otroligt fint korthål, och det är lätt att bli distraherad av den vackra utsikten över havet.

 

royal liverpool

Hål 13 (ordinarie 11). Det bli inte mycket finare än så här!

Royal Liverpool är en fantastisk upplevelse, här vill jag verkligen spela igen med mina egna klubbor! Efter rundan tog vi lite mat i byn och styrde kosan mot Wales. Det blev ett par timmars tuff bilfärd genom ett mörkt och blött Wales på smala slingrande vägar för att till sist nå slutmålet Cartref Guest House i Aberdovey. Totalt utmattade somnade vi som barn drömmandes om låga punchade cleeks på Royal Liverpool...

Fortsättning följer...

  • /23-welsh-weekend-del-2-borth
  • /21-varmatch-pa-atvidaberg

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden