logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Welsh Weekend - Del 2 Borth & Ynyslas

Fredag. Några av oss tog en välbehövlig sovmorgon medan ett par gick upp tidigt för att hinna med en snabb 9-hålare på Aberdovey. Jag valde sovmorgon, något irriterad över att mina hickoryklubbor fortfarande var kvar i KLM:s händer. Förmiddagen ägnades just åt det ärendet... jaga klubborna. På eftermiddagen var det dags för en vänskapstävling med BGCS och medlemmarna på grannklubben Borth & Ynyslas

borth-clubhouse

Framåt lunch tog vi bilarna och åkte söderut till andra sidan River Dovey till Borth. Borth & Ynyslas GC är lite anonym men en verklig pärla. Här har man spelat linksgolf sedan 1865.

Borth är en klassisk links som spelas 9 hål bort från klubbhuset och 9 hål tillbaka. När vinden blåser hårt från havet, kan jag tänka mig att detta är det ultimata testet. Det finns ett par riktiga "mardrömshål" med mycket smala fairways mellan havet och kustvägen som går tvärs genom området.

borth1

Hål 2. Vattenhinder (havet) längs hela vänsterkanten och out-of-bounds längs vägen till höger. På många ställen kunde vi se spåren efter stormen.

Borth var en av de banor som som drabbades hårt av de enormt kraftiga stormarna som slog mot Wales kust under januari. Banan blev täckt av sten, bråte och sand. Efter en heroisk insats av medlemmarna tillsammans med skottkärror var nu banan ett par månader sedan i spelbart skick.

I dag var det fullt med hickoryspelare på klubben och eftersom mina klubborna fortfarande inte hade levererats så gick första timmen åt att springa runt och låna lite fler klubbor, till dom tre som funkade okej dagen innan. Jag fick ihop ett helt gäng... men i slutänden så var det ändå bara fyra som passade mig någorlunda... detta skulle bli ännu en tuff dag på linksen!

Jag hade äran att spela med Alan Henderson, Vice captain, BGCS och Philip Morgan Vice Captain, Borth & Ynglas. Tävlingsformen var en slags bästboll där vi räknade de två bästa resultaten på varje hål och på par-3:orna räknades alla tre resultaten. Spelet funkade faktiskt riktigt bra, vädret var gynnsamt med tidvis sol och bara en svag bris. Philip var guiden som berättade allt om klubben och hur banan skulle spelas och tillsammans med Alan hade vi många trevliga diskussioner. Trots mina saknade klubbor blev det en väldigt lyckad och trevlig dag.

borth-short

Hål 11, Par 3, 132 Yards. Amazing!

Längst bort från klubbhuset var sanddynerna större och karaktären väldigt lik Aberdovey. Banan slingrar sig fram i dalarna mellan sanddynerna för att sedan öppna upp sig igen när man kommer förbi hål 13.

 borth-14

På väg tillbaka mot klubbhuset. Hål 14, Par 3, 188 yards in i vinden, greenen ligger farligt när havet...

Vi fick ihop en anständig score och hamnade någonstans mitt i fältet, och min egen score var 5-6 slag sämre än handicap. Kände att jag svingade rätt bra och trots de lånade klubborna så kändes det som jag faktiskt spelade golf :)

Erik och Jonas var dominerande i de individuella resultaten... de kommer bli livsfarliga i det annalkande mästerskapet...

Senare på kvällen, medan vi satt kvar i klubbhuset och tog ett par välsmakande Walesiska Red Dragons så fick jag ett efterlängtat sms från värdparet på vårt B&B, klubborna hade anlänt! Härligt! Jag sov väldigt gott den natten!

Två dagars spel på Aberdovey här näst...

 

  • /24-welsh-weekend-del-3-aberdovey
  • /22-welsh-weekend-del-1

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden