logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Welsh Weekend - Del 3 Aberdovey

Så var det dags för matcherna på Aberdovey, denna linkspärla som är rankad högt både i Wales och Storbritaninen. Aberdovey är en linksbana som ligger i södra delen av Wales. På lördagen spelades den årliga prestigematchen mellan BGCS och Aberdoveys medlemmar och på söndagen var det dags för resans huvudmål, mästerskapet - Welsh Hickory Championship.

Matchen - BGCS mot Aberdovey

Matchen mot medlemmarna är en riktigt höjdare, en mycket trevlig tävling som spelas lag och foursome match. En snabb och underhållande spelform, som spelas allt för sällan här hemma i Sverige. Överhuvudtaget matchspel måste spelas mer här hemma! Tänk så skönt att slippa räkna slag, poäng eller jämföra sig mot banan eller handicap. Här gäller det att slå motståndaren, det är det enda som gäller!

aberdovey4

Hål 12 - Aberdoveys signaturhål. En skräckinjagande par 3:a som spelas uppför till en green som alltid är utsatt för vind. I år fanns bara drygt halva greenen kvar, resten hade havet slukat i de kraftiga januraristormarna. Lite tragiskt då man inte får bygga upp sanddynerna igen. Greenen kommer flyttas bort från kanten ca 20-30m och sänkas någon meter.

Vädret den här dagen var ganska grått och blåsigt med en och annan skur men hyfsat varmt. Banan spelades ganska lång på grund av vinden och att den var mycket mjukare än normalt. Nu äntligen fick jag spela med min egna hickoryklubbor, som tillslut hade kommit tillrätta. Otroligt skönt att ha sina egna klubbor måste jag säga. Spelet fungerade rätt bra, men jag hade lite svårt på greenerna. Jag hittade inte riktigt hastigheten och överläste många korta puttar.

I matchen så spelade jag i lag med Peter Stott mot medlemmarna Martin Culliford och Jim Brooks. Jim är en kul kille och vi har spelat tillsammans tidigare men både Peter och Martin var nya bekantskaper. Återigen så knyter golfen vänskapsband, vi hade en väldans trevlig och underhållande runda med mycket skratt och galna historier. 

aberdovey3

De självgående gräsklipparna jobbar dygnet runt, och bortsett från risken att få en golfboll på sig så mår nog dessa får väldigt bra. De sista molnstrimmorna från ett kort regnväder sveper bort över berget i bakgrunden.

aberdovey5

Ljuv musik för en hickorygolfare, det korta men tuffa hål 16. Så fantatastiskt i sin enkelhet. Här krävs både taktik och precision för att göra par, eller tur, om man nu hellre väljer det!

Jim och Martin tog tidigt greppet om matchen och vi ledde väl bara vid något enstaka tillfälle. Men Peter och jag bet oss iallafall kvar i matchen, och mot slutet vann vi 16:e för att bli all-square. Vi missade tyvärr fina lägen på 17:e och förlorade det hålet lite onödigt. Inför 18:e var vi då ett ner.

Tyvärr så drev både jag och Peter ner i bäcken till vänster och fick droppa och plikta. Efter en hel del kämpande så lyckades jag ändå få till en bogey samtidigt som våra motspelare retfullt missade på green och gjorde dubbelbogeys - All-square! Vår spännande match blev till slut oavgjord, vilken ändå kändes som en vinst för vår del.

Totalt spelades 15 matcher och slutresultat avgörs på hur många hål upp respektive lag har. Så många som 9 matcher slutade faktiskt all-square efter 18! Men i de övriga så hade medlemmarna (hur än Philip Truett försöker vrida o vända på statistiken...) ett övertag. Slutresultatet blev 11-7 till Aberdovey. Grattis, men vi kommer igen nästa år! :)

 

The Fourteenth Welsh Hickory Championship 2014

 

Jörgen Isberg Hickorygolf

Uppvärmning på puttinggreen framför Aberdoveys klubbhus - kl 08.50, fortfarande regerande mästare...

Så var det då dags för det stora mästerskapet. Först ut denna blåsiga och regniga morgon var en helsvensk boll. Jag spelade med skåningarna Stefan Kjell och Mikael Martinsson, nu var det individuellt och slagspel som gällde. Totalt var det 39 spelare varav 9 var svenskar.

Jag fick en lite tung start med dubbelbogey på ettan efter att ha hamna i ett ospelbart läge i en grästuva nära den 18:e greenen... Jag rätade upp skutan direkt och hade en fin birdiechans på tvåan som tyvärr blev par. Par på 3:an... dubbel igen på 4:an, efter att ha hamnat i en av de där himla fairwaybunkrarna som man ska undvika...

aberdovey1

Utsikten från 4:ans tee är bedårande! Håll till vänster, allt rullar mot bunkrarna till höger, jag vet! Efter över 10 rundor här borde man lära sig, tycker man...

Spelet kändes ganska bra, jag fick i en skön birdie på 7:an, men det ramlade in lite för många bogeys och att det blev till slut hela tre dubbelbogeys. Jag fick 82 slag brutto, vilket var anständigt resultat trots allt, men det var väldigt mycket mersmak...

Vi i förstabollen spelade exemplariskt snabbt. Vi spelade de 18-hålen på 3 timmar och 15 minuter, vi spelade enkelt utan stress, trots vind och slagspel. Eftersom vi var först in, tog jag ledningen i klubbhuset och pga att vi var så snabba så höll jag ledningen ganska länge...  :)

Men det fanns många vassa spelare i fältet. Det blev till slut en 3:e plats för mig efter suveräna Jonas Fack, Helsingborg GK (77) och Henric Peyron, Helsingborg GK (81). Sverige dominerade pallen!

jonas-fack

Welsh Hickory Champion 2014 - Jonas Fack, Helsingborgs GK. Grattis!

 

En dag kvar på resan, Wallasey utanför Liverpool...

  • /25-welsh-weekend-del-4-wallasey
  • /23-welsh-weekend-del-2-borth

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden