logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Welsh Weekend - Del 4 Wallasey

Så började resan gå mot sitt slut. På söndagkvällen, efter mästerskapet, gav vi oss ut med bilarna igen. På smala och krokiga vägar genom ett fantastiskt landskap tog vi oss tillbaka till Liverpool. En sista övernattning för att på måndagsmorgonen hinna med en sista runda på Wallasey GC, innan det var dags att flyga hem igen.

wallasey

Wallasey var för mig ganska okänd, jag visste på sin höjd att den är en av kvalbanorna när The Open spelas på Royal Liverpool men inte mer än så. Klubben grundades 1891 av medlemmar runt Hoylake. Banan är ursprungligen ritad av den fyrfaldig Open vinnaren Tom Morris senior från St Andrews. Förbättringar av banorna har fortsatt fram till i dag, med tre nya hål designade av Donald Steel som togs i bruk för spel under 2004. Banan är en typisk linksbana men jämfört med t ex Royal Liverpool så är den betlydlig mer kuperad och omväxlande. Vilket i mina ögon bara är positivt!

Wallasey - The home of stableford. Det var här som Dr Frank Stableford (1870-1959) "uppfann" poängbogeyn. Syftet med den nya spelformen var att undvika att golfare skulle ge upp sin runda efter bara ett eller två dåliga hål. Det var genom den hårda vinden, som gjorde vissa hål på banan otroligt svåra, som tanken föddes. Den första poängbogeytävlingen spelades här på Wallasey Golf Club 1932.

wallasey1

Mr Fox! Typisk brittisk starter på 1:a tee! Han mumlade något att det är bara svenskar som spelar i sånt här skitväder...

Det skulle tyvärr bli en riktigt blöt tillställning denna dag. Regnet kom i omgångar tillsammans med en svag men tillfriskande vind. Men jag gillade banan direkt från första hålet. Wallasey en riktigt höjdare med omväxlande hål och mer höjdskillnader än de flesta linksbanorna som vi spelar. Banan är inte direkt lätt men om vinden håller sig tillbaka så är den definitvt scorebar och om vinden ligger på hårt från havet är man nog mest glad om man kommer runt.

 

wallasey2

Underbar utsikit över Irländska sjön. Utslaget på 4:e hålet, par 5. Misstänker att vinden kan vara brutal här uppe.

 

wallasey3

Det fina korthålet, hål 5. Klurigt med både vind och höjdskillnad.


 

wallasey4

Välskyddad green på det korta 12:an!

wallasey6

Ett avslutningshål som heter duga!

wallasey7

Henric Peyron inser att det slutat regna... så dags nu när vi är klara. Det 18:e är ett fantastiskt avslutningshål in mot det vackra klubbhuset och den väntade alen och ytterligare en bacon roll som tilltugg!

Trötta och blöta men väldigt lyckliga slog vi i de sista puttarna för den här resan. Jag fick ihop en 82:a, som under förutsättningarna kändes rätt ok. Detta är en bana som jag gillar skarpt och gärna reser tilbaka till och spelar i lite bättre väder.

Säsongen 2014 har nu fått en riktig rivstart och jag hoppas på en riktigt fin och varm vår med mycket hickorygolf!

 

 

  • /26-punchade-slag-i-pask
  • /24-welsh-weekend-del-3-aberdovey

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden