logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Punchade slag i påsk!

Jag har inte riktigt hunnit träna så mycket som jag velat de senaste veckorna. I påskas fick jag då äntligen tillfälle att njuta av det underbara vädret med mina hickories. Jag skippade spel på banan till förmån för lite välbehövlig svingträning. Jag har inte känt mig riktigt bekväm med svingen när jag spelat på banan hittills, så jag måste verkligen komma igång med lite mer regelbunden träning och spel. Dagens pass bestod av tempoträning med ganska korta klubbor nere på övningsområdet på Vesterby.

Jag ägnade väldigt mycket tid den här dagen åt att träna punchade slag. När väl punchslaget sitter så är det ett otroligt säkert slag som knappt påverkas av vind. Jag kör en övning där jag greppar ner en mashie något och placerar bollen mitt i stansen. Jag koncentrerar mig på att rotera kroppen och hålla ganska passiva händer. Det är lätt att vara för aktiv med händerna och bara slå med armarna, vilket ger varierad bollträff och allmänt inkonsekveta slag.Avståndet till green är 100 meter och svingar en knapp 3/4-dels sving.

Så här ser det ut i slow motion-läge när jag tränar ett av mina absoluta favoritslag. Jag kan stå i timmar och slå de här slagen, helt underbart! Och tänk om man slog dom lika bra på banan...  :)

  • /27-lyckad-hickorytour-premiar-pa-vesterby
  • /25-welsh-weekend-del-4-wallasey

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden