logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Lite statistiknörderi... blir jag bättre?

Nu har säsongen kommit så långt att jag kan börja kolla upp lite siffror hur mitt spel utvecklas. För er som inte vet så bokför jag alla träning- och tävlingsrundor med tjänsten Golfshot (se mina samlade rundor). Golfshot ger mig sedan alla nödvändiga fakta om mitt spel, antal fairway- och greenträffar, antal puttar etc. Jag struntar att räkna de första rundorna när banorna inte riktigt kommit upp i god spelbarhet, vilket också innebär att jag inte behöver räkna med de allra risigaste vårundorna!

Fördelen med statistik är att det går att se små stegvisa förändringar som är svåra att veta om man bara kör på känsla. Att föra statistik låter för många ganska jobbigt, men det tar inte många minuter under eller efter rundan att fylla i score och lite info i Golfshot-appen, så gör den resten. Detta är fjärde året jag kör statstik vilket ger mig bra fakta att jämföra från tidigare år.

Statistiken använder jag för att kunna styra min träning och jobba på de delar som är svagast eller som kostar mest slag. De stora målen som jag har för 2014 är att få upp fairwayträffar till 65%, greenträffar till 55% och puttning till 1.6 putt/green (GIR 1.7).

Jag började förra året tillsammans med Johan Moberg att justera och förbättra min sving. Efter något års nötande så hoppas jag att resultaten snart ska visa sig. Efter en trög start på säsongen med ganska varierat spel (men det är ju faktiskt bara maj...) så har det på sistone blivit märkbart mycket mer stabilt. Saker börja hamna på plats och det är en skän belöning av allt tränande.

Resultaten hittills visar att det mesta är på helt rätt väg... jag är på god väg att bli bättre! :)

Fairwayträffar: 68,4% (driver bollen riktigt bra nu, och framför allt de sista rundorna har visat riktigt fin trend)
Greenträffar: 39,5% (har haft lite problem, men går åt rätt håll, tillsammans med fler fairwayträffar som känns det som det kommer bli bra (träningsfokus)
Puttar: 1,7 (förbättring, men finns mycket mer att ge, förbättrning hittils med 0,1 gör ca 2 slags förbättring på en runda i snitt (träningsfokus)
Puttar GIR: 1,9

 

Detalj - Fairwayträffar

FIR2014

Detalj - Greenträffar

GIR2014

Detalj - Puttar

putt2014

Detalj - Puttar vid greenträff

puttGIR2014

 

 

  • /29-arets-forsta-seger-togs-med-besked
  • /27-lyckad-hickorytour-premiar-pa-vesterby

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden