logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Årets första seger togs med besked

isaberg1

Det skulle återigen bli på vackra Isaberg GK som årets första seger kom. Det var här som jag 2010 tog min absolut första hickoryseger i min första hickorytävling. Den här gången blev det på personbästa 73 slag, +2 och äntligen fick jag lite betalt för all träning samt att den uppåtgående formen kunde bekräftas även i tävlingssammanhang. Denna supertrevliga omväxlande skogsbana kan jag verkligen rekommendera!

Rundan, som blev en av mina absolut bästa i tävlningsammanhang, var egentligen inte så märkvärdig spelmässigt. Jag hade en liten hooktendens från tee och prickade bara 50% av fairways. Ingen miss var dock jättesned utan jag kunde alltid spela mig framåt. Greenträffprocenten hamnade på fina 61% vilket är över mitt snitt, men det var nog puttningen som hjälpte mig den här dagen. Greenerna var otroligt fina, men väldigt långsamma. Jag hade stora problem att hitta rätt fart på greenerna med lyckades faktiskt få i alla 1-2 m returer. Ännu ett bevis på att puttning och närspel är helt avgörande för resultatet.

Jag tycker det är roligt att utmana mig själv. Jag vet att jag spelat ganska bra på sistone och visste att jag hade chans för seger, trots många riktigt vassa spelare i startfältet. Rent mentalt vill jag att sätta den pressen på mig själv, även ute på banan vill jag veta hur jag ligger till och om jag har slagläge eller måste hålla ihop det på slutet. Min filosofi är att ju mer van jag är att ha press på mig när jag spelar desto bättre blir jag att hantera det (och lär mig vilka missar jag gör).

Så var det definitivt den här rundan, och i efterhand vet jag exakt vilka missar jag gjorde på grund av press och ska nu träna på ett par saker för att minimera den typen av missar. Men rent generellt så är jag extremt nöjd med att prestera bättre ju längre rundan gick även att jag visste att jag låg riktigt bra till. Kämpa-birdien på 17:e där jag satte en riktigt lång och svår putt var helt fantastisk, men det var många viktiga par på sista nio som var kämpiga som jag ändå lyckades göra.

 

isaberg-score

 

The winner takes i all

Tillbaka i vinnarcirklen! Owe Werner och Leif Einarsson stod för värdskapet denna fantastiska dag på Isaberg GK och presenterade här vinnarna.

 

  • /31-scottish-hickory-championship
  • /28-lite-statistiknorderi-blir-jag-battre

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden