logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Bro-Bålsta Hickory Open och ledning i Order-of-Merit

Återigen var det dags för en klassiker på den svenska hickorytouren, Bro-Bålsta Hickory Open på Annika Sörenstams gamla hemmabana norr om Stockholm. Det blev en riktigt fin dag i värme och sol! Mina tweedbyxor kändes kanske lite overkill, men men det kostar att ligga på topp. Senare i år kommer Svenska Hickorymästerskapen spelas här så detta var klubbens genrep. Ett väldigt lyckat sådant!

Brå Bålsta Hickory Open

Vi möttes av trevliga skyltar ända upp vid motorvägen som visade vad som var på gång! Snyggt jobbat!

Banan var uppsatt med speciell hickorytee och spelades ca 5595 m / Par 74. Banan var i mycket fint skick, kanske lite långsamma greener i min smak och en hårt bestraffande grön och frodig ruff kantade banan och ställde till det för många. Det var rekordhögt deltagade med ca 56 spelare från hela landet. Kul!

Vinnare i scratchklassen blev min egen tränare, Norrköpings Johan Moberg, som spelade stablit som vanligt med en 75:a (+1) men jag tog iallafall en andra plats med 77 (+3). Det känns som jag börja få lite häng på Moberg, och när allt klaffar kommer det nog bli riktigt jämnt... :) Och i själva tourpoängsberäkning vann jag faktiskt, och tog årets andra 20 poängare och ryckte åt mig en skaplig ledning! Heja! :)
Aktuell ställning touren ›

Analys
Dagens statistik blev rätt bra trots en lite trög start på en i stort ganska stabil runda.

13 par, 1 birdie, 4 bogeys
Fairwayträffar: 71% (86% sista 9)
Greenträffar: 67% (89% sista 9)
Puttar: 34 (måste förbättra!)

Nu kommer det en lugnare period på tävlingsfronten ,så det kommer bli lite mer fokus på träningen, vilket passar gaska bra. Jag har börjat spelat bättre och stabilare än någonsin men det är fortfarande delar som inte riktigt sitter i ryggmärgen. Nu blir blir det nöta nöta sving och puttning - and I looove it :)

 

  • /33-uppladdning-infor-finland
  • /31-scottish-hickory-championship

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden