logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Nordic Hickory Match 2014

keimola-nhm2014

10 juli Keimola Golfklubb, Helsingfors. I ett strålande och varmt Finland avgjordes den åttonde upplagan av Nordic Hickory Match - landskampen i hickorygolf mellan Sverige och Finland. Spelformen är ett Ryder Cup i litet format. 9 hål foursome, 9 hål bästboll och efter en stärkande lunch så avgjordes allt med 9 hål singlar. Genomgående så spelades matchspel, med sunningdale rule och sk holes-up, dvs matcherna spelades ända in till sista hålet oavsett resultat. Det totala antal upp lades till lagets totala poäng.

Det svenska laget som var under mina kaptensvingar bestod av; Micke Edin, Britta Nord, Svante Hansson, Tomas Astlund, Michael Kürpatov, David Kirkham, Tomas Johansson och mig själv. Det var extra kul att välkomna våra fyra rookies från Borås till detta event.

Det finska laget bestod av Mika Hjort (kapten), Jussi Markkanen, Aki "Kniven" Ahlfors, Kirsi Ahlfors, Jussi Karttunen, Kari Pumalainen, Paul Geitel, Antti Paatola och Lassi Tillander.

Tävlingen avgjordes på den tekniska Kirkku-banan i ett helt perfekt golfväder. En stor sol, 20-23 grader och en svalkande frisk vind. Det svenska laget ryckte snabbt åt sig en ledning på 5 upp efter foursomes och ytterligare 5 efter bästboll. Totalt var det svenska laget 10 upp inför de avslutande singelmatcherna. Det finska laget spelade upp sig men lyckades inte riktigt vända matchen och tappade två poäng i de avsultande singlarna. Sverige vann till slut således med 12 upp. Det var bara ett par matcher som stack i väg med lite högre siffror, annars så var de flesta matcher väldigt jämna med flera delade matcher. Får det Finska laget ordning på foursome- och bästbollspelet framöver så får vi se upp!

Värt att notera så blev Kari Pumalainen Finlands MVP (most valuable player) och vår egen rookie Svante Hansson Sveriges MVP för strålande insatser med många poäng till respektive lag.

Dagen avslutades på bästa finska vis med skållhet bastu, iskalla öl och en förträffligt trevlig gemensam middag med god mat och massor med prat och skratt och såklart överlämnande av det ärofulla vandringspriset samt priser till Kari och Svante för sina insatser. Svante och Kari belönades med Golfhistoriska Sällskapets Klubbslips och mycket fina manchettknapppar från Skultuna.

prizegiving-nhm

Finlands kapten Mika Hjort överlämnar vandringspriset till Sveriges kapten Jörgen Isberg.

 

  • /35-finnish-hickory-championship
  • /33-uppladdning-infor-finland

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden