logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

SM Silver + Bästa amatör

Mitt under en av de varmaste perioderna på många år så avgjordes det Svenska Hickorymästerskapen på Bro-Bålsta Golfklubb. Jag har alltid spelat rätt bra på på Bro-Bålsta och känner mig hemma där eftersom jag spelat deras vanliga hickorytävling många gånger. Banan var i riktigt bra skick, dock lite långsamma greener som tillsammans med de stora ondulerade greenerna gjorde puttningen till ett riktigt äventyr. Banan var riktigt bra uppsatt ca 5600 m första dagen och dryga 5800 m till finalrundan. Riktigt kul med en utmanande bana för mästerskapet!

SHM2014

 

Inspelstävlingen

team-landeryd

Jag och Viktor Sjöö spelade den valfria bästbollstävlingen under inspelsdagen och tog där en fin 2:a plats med 46 poäng (-2 brutto). Det kändes redan då att spelet satt riktigt bra men att man måste se upp på greenerna! Tävlingen ingick även hickorytouren och detta gav oss varsina sköna 20 rankingpoäng. Detta var min tredje 20 poängare i år, på 4 tävlingar, så nu har jag redan maxat mina poäng på 60 inför finalen.

Ställning Skultuna Order-of-Merit

Dag 1

Första rundan spelade jag med "Viken-boys"; Jonas Fack och Henrik Peyron. Bäddat för en riktigt tuff match. Tyvärr så fick både Jonas och Henrik en svajjig start, så jag fick en rejäl lucka efter att ha spelat de första hålen på par (Jonas +7 och Henrik +6). Sista 9:e blev något kämpigare i den stekheta värmen och jag gjorde flera mindre misstag, men efter att ha gjort birdie på 16:e, 17:e och ett kämpa-par på 18:e så blev det totalt en runda på par och delad ledning. Jonas och Henrik kom igång på sista nio med 2 respektive 1 över par men ryggsäcken från första nio var fortfarande tung...

dag1

Dag 2

Det blev en ren östgötsk ledarboll på söndagen med mig, Jocke Törnkvist (Motala GK) och Johan Moberg (Norrköpings GK). Det skulle bli en riktigt spännade final med åtta spelare inom 5 slag. Som jag skrivit om tidigare så gillar jag att utmana mig själv och sätta mig under press, då kan jag både bekräfta att svingen och taktiken håller och jag märker vissa misstag som eventuellt uppkommer.

Spelet började riktigt bra, lite nervöst såklart men jag slog bollen riktigt bra. Jag höll mig på par de första 6 hålen med ett par missade birdiechanser. Första stora misstaget kom på korthålet 7:an där jag duffade utslaget, svår chip och bogeyen var ett faktum. Detta följdes upp med ett risigt halvtoppat utslag på 8:an som försvann i ruffen på höger sida vilket resulterade i dubbelbogey. Men jag bet ihop och satsade på 9:an och fick i en skön birdie för att vända trenden. +2 efter första nio gav mig en slags ledning totalt.

Jag gjorde sedan ett flera fina par och ledde med 2 slag över Johan Moberg och Perry Somers inför korta 13:e. Där slår Johan till med ett fantastiskt HIO och följer sedan upp med en eagle på 14:e Par 6. Jag gjorde ett kämpa par på 13:e och missade tyvärr inspelet grovt på 14:e och hamnade i greenbunkern. Missade birdien som följd och pang så var helt plötsligt 2 slag efter. Jag höll dock ihop spelet bra och forsatte kämpa i paren samtidigt som Johan räddade sig på ett par hål med en glödhet putter, det var omöjligt att komma närmare.

På 17:e slog jag en kanondrive men gjorde sedan ett kritiskt misstag. Jag stod i valet och kvalet att gå för green på 2 slag (17:e är par 5). Jag valde moget att spela mig säkert i position och sikta på en birdiechans. Jag drog sedan transportslaget ner i vänster fairwaybunker, som även ligger bakom ett träd. Så jäkla illa! Tog mig ur fint med fick en tung bogey på scorekortet. Avslutade även med bogey på 18:e efter att ha missat green på inspelet.

Johan är en värdig vinnare, han höll ihop det riktigt bra! Jag är riktigt glad för silvermedaljen och vetskapen att om jag kan jobba bort några misstag till så blir jag livsfarlig, även för Johan... :)

dag2

 

Spelanalys

BRA

+ Fairwayträffar, 83,3% snitt - Jag har på sistone jobbar på att vrida upp och slå lite hårdare, detta tillsammans med att justerat till en något svagare vänsterhand så har jag fått riktigt bra rakhet i mina slag samt ännu bättre längd.

+ Greenträffar, 68,5% snitt - Även inspel har funkat riktigt bra, mycket tack vare greppjusteringen samt att jag blivit bättre och bättre på att bedöma hur långt mina klubbor går.

+ Nya puttern känns riktigt bra, svårt med långsamma greener, men putta än

+ Fyra över par efter 36 hål på en bana som spelades fulllängd (+6 på 54 hål) personbästa i mästerskapssammanhang.

+ Hur jag spelar mitt spel under press!

+ Bra speltaktik!

DÅLIGT

- Ett par riktigt dåliga utslag - slarv i uppställning och rotation igenom bollen.

- Lite för stor variation på chippar, blandat bra med kasst...

 

stats-sm

 

 

 

  • /38-ostergotland-hickory-weekend
  • /37-forsta-nordiska-profesionella-hickorytavlingen

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden