logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Östergötland hickory weekend

I helgen som var spelades två tävlingar på den svenska hickorytouren här i Östergötland. Klinga Hickory Classic (Norrköping) och Åtvidabergs Hickory Open. Skönt med lite tävlingar i närheten så resorna inte blir så långa för en gångs skull!

atvid2014

Uppvärming pågår, Åtvidaberg

 

Lördag 23/8 - Klinga Hickory Classic
Tävlingsformen var bästboll och jag spelade tillsammans med Johan "Pro" Moberg. Tävlingen skulle bli en riktigt blöt historia med ihållande regn de första 12-13 hålen. Det var tur det var bästboll den här dagen för jag kände att timingen inte var som den skulle så jag blandade friskt med bra och riktigt dåliga slag. Men i bästboll så gäller det att komplettera varandra och det gjorde vi verkligen, en i bästboll bogeyfri runda med tre birdies tog vi segern i scratch klassen på 70 slag (-3). Vinnare i hcpklassen blev Lasse Delbohm (som firade sin födelsedag med att vinna, grattis!!) och Thomas Björkman, 2:a Jan Väre och Viktor Sjöö och Jag och Johan tog en 3:e plats.

Söndag 24/8 - Premiär för Åtvidaberg Hickory Open
Äntligen sken solen igen och vi kunda lägga våra paraplyer i bagageluckan. Åtvidaberg var i ett fantastiskt fint skick, så det gick inte att skylla på något den här dagen. Tyvärr så fick jag en riktig risig start med en spräckt klubba på första tee, bunkerkatastrof på 3:an och känslan från gårdagen med timingproblemen kvarstod.

Det blev iallafall allt en riktigt skön och trevlig dag i solen... i slutet av rundan lossnade dock spelet och med birdie-birdie-par-birdie som avslutning så snyggades scoren till en aning men slutade ändå på blytunga 85...

Vinnare i scratchklassen blev Hultas egen skotte David Kirkham (på fin fina 76 brutto) och bästa netto vanns av min Grail-mate Claes Armå från Borås (som också hade 76 brutto!

Corren var på plats och gjorde ett trevligt reportage, som finns att läsa och beskåda här...

Det var en fantastisk trevlig helg och det var kul att se och träffa alla långväga vänner som rest hit!

  • /39-regnet-vann-i-viken
  • /36-sm-silver

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden