logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Regnet vann i Viken

Viken

En av årets höjdpunkter är Helsingborg Hickory Open på Vikens underbara linksbana. Detta är en av de tävlingar där man måste vara snabb att anmäla sig till för att vara en av de 52 som får spela. En mycket trevlig bana och ett fantastiskt prisbord gör att den lockar fullt startfält varje år.

Den charmiga Viken links var full med hickorysvingande golfare denna dag. Tyvärr så kom det även ett kraftig ihärdigt regnoväder som bjöd på årets blötaste runda. Men jämfört med Malmö så hade vi ändå lite tur som kunde spela tävlingen. Trots att banpersonalen var ute och skrapade de genomblöta greenerna så fick vi ge upp till slut, regnet vann, och vi kunde bara tillgodoräkna oss första 9-hålen som tävlingsresultat.

Med tanke på den lilla formsvackan jag hade i Åtvidaberg så var jag lite osäker på hur statusen på min golf var. Jag hade dock hunnit träna lite sedan sist och hittat några små fel som hade smugit in sig. Med lite små justeringar, slog jag bollen ganska bra igen och spelet fungerade riktigt bra trots alla regnkläder och det ihärdiga regnet. Jag tog mig runt första 9 hålen på 36 slag vilket räckte till en 2:a plats efter suveräna Johan Lindeberg på 34.

Det blev en lång resa för bara 9-hål, men alltid lika kul och tevligt att träffa alla hickory players!

Note to self, nu när träningsmängden minskar...

• Var nog med greppet, tendens att få för starkt grepp• Placera bollen rätt i stansen, tendens att få bollen för långt fram
• Rotera kroppen igenom träffen, tendens att glida i sidled
• Tempo, tempo is the key...

 

  • /41-vasteras-hickory-open
  • /38-ostergotland-hickory-weekend

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden