logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Västerås Hickory Open

Sista stoppet för året, innan finalen, var Västerås Hickory Open. Det blev också årets första riktiga höstrunda där tweeden kom till sin rätt. Denna underbart stilla dag fick jag äran att spela med tourdirektören själv, Owe Werner, och svenska hikcorymästarinnan Eva Adermark. Eva som även är hemmaspelare började stark tillsammans med Owe som även han spelade väldigt stabilt och säkert. Själv började jag rundan med en rätt bra känsla, men hade tydligen lite problem att svingtempot. Jag spred bollarna lite för mycket från tee, och i kombination med det så hade jag svårt att hitta rätt speed på greenerna. Tunga +5 efter första nio och uppförsbacken kändes lika brant som promenaden upp till nians green...

Men skam den som ger sig, sakta men säkert så började jag hitta rätt med svingtempot. Jag varvade par och lite skärp-bogeys och missade tyvärr birdiechanserna på de korta parfemmorna 13 och 15. Men istället gjorde jag en birdie på det svåra 14:de och så satte jag en niblick i hål från 75m på 16:e för eagle. Helt plötsligt så började jag flåsa Owe i nacken! Eva tappade orken på slutet och fick se slagen rinna iväg, speciellt runt greenerna. Men jäklar vilket klipp hon har med hickorydrivern! Imponerande!

Owe och jag fajtades in i det sista, men Owe visade att han spelar bra under press och höll undan. Owe vann tävlingen både brutto och netto på imponerande, +3, 75 (71 netto). Jag själv slutade tvåa på +5, 77 (74) efter att ha spelade de sista nio på banans par. Ganska nöjd med slutresultat och det känns alltid bra att kunna komma igen och skjuta en bra score fast att spelet inte riktigt sitter.

pdfResultat Västerås

Om två veckor är det dags att resa till Scottland för VM och International match mot USA, så nu kommer jag sätta ihop ett strukturerat träningsprogram för att försöka komma i riktigt bra fom till årets avslutande hickoryevent. Dagen efter Skottlandsresan så är det dags för hickorytourfinalen på Stockholms GK. Håller mig i ensam, men knapp, ledning inför finalen så det kommer bli väldigt spännande avslut på årets säsong!

pdfOrder-of-Merit ställning inför finalen

 

  • /42-uppladdning-infor-the-grand-finale
  • /39-regnet-vann-i-viken

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden