logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Uppladdning inför The Grand Finale

Så har det då redan dragit ihop sig för säsongens avslutande tävlingar. Nu är det inte vilka tävlingar som helst... World Hickory Open på Panmure, Skottland, International Match mot USA, på Monifieth, Skottland och Svenska tourfinalen på Stockholms GK. Nu är det fullt fokus att åter försöka att komma i form. Spelmässigt så har det varit lite svajjigt på sista tiden, klart relaterat att det är lite för mycket jobb och för lite träning. Det är lätt att falla tillbaka lite i gamla sving mönster och den där sista touchen saknas i spelet. Jag ska lägga lite extra tid på att drilla in min "nya" rörelse, så jag inte kommer för mycket i den gamla singen och samtidigt träna på att svinga med rätt tempo.

 

Tre nya Tompa i bagen!

För många, och speciellt för mig, så är hickorygolfen också ett ständigt sökande efter liiiiite bättre klubbor. De sista veckorna så har det faktiskt dykt upp tre nya vapen i bagen som just nu presterar grymt bra.

En Tom Stewart Driving Mashie som vilat sig lite i form i garderoben har nu fått göra comeback i bagen. En klubba som förhoppningsvis kommer göra susen på de skottska linksbanorna med sin låga pentrerande bollbana.

En Tom Stewart Spade Mashie, premiär i bagen för denna klubbtyp, som är en 130-meters klubba och den fyller glappet mellan Mashie och Mashie Niblick. Jag använde den senast på Västerås och ett träningsvarv på Vesterby med fantastiskt resultat, den kommer bli väldigt användbar! På Västerås visade den sig på styva linan med bl a ett inspel till tap-in-birdie på det svåra 14:e.

Till sist så har jag bytt min gamla Niblick till en med ett rejält snäpp högre svingvikt, Tom Stewart Niblick med en svingvikt på D6. Känslan är att jag slår inspelen med mycket bättre tempo med den extra tyngden. Klubban visade upp sig i bagen på Västerås för första gången och den visade sig även ha en ypperlig känsla på lite kortare chippar och den visa definitivt klass med ett inspel direkt i hål från 70 m!

nya-3

Mina tre nya vapen!

Med en och en halv vecka kvar nu innan avresa så får även fysiken en sista duvning. Bålen och konditionen ligger i fokus. Det hinner nog bli 2-3 rejäla löprundor till och bål- och rotationsövningar i samband med det. Det kommer bli en påfrestande vecka med ca 7-8 rundor plus allt resande, jag vill inte ge dom andra fördel för att jag inte orkar hela vägen...

 

 

 

 

  • /43-inspel-world-hickory-open
  • /41-vasteras-hickory-open

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden