logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Inspel - World Hickory Open

Panmure Golf

Äntligen var det dags för årets upplaga av World Hickory Open. I år var det Panmure utanför Carnoustie som var slagfältet för denna den 10:e upplagan av World Hickory Open. Det var runt 120 deltagare från hela världen som deltog och detta var ett av de starkaste fälten hittills i tävlingens historia. Med i startfältet fanns bl a dubbla majorvinnaren och legenden Sandy Lyle, den schweiziske tourspelaren Paolo Quirici och tourspelaren Andrew Marshall samt en hel drös med vassa pro's och etablerade hickory-ess.

Min resa började på måndagen, den 6 oktober, dagen före tävlingen. Tanken var att denna dag skulle bara skulle vara en resdag då jag känner till Panmure ganska väl. På tåget från Edinburgh mötte jag av en tillfällighet min vän och golfbanedesigner, Scott Mcpherson. Scott som också är god vän med Sandy Lyle. Sandy skulle möta upp honom i Dundee för att ta ett inspelsvarv på Panmure under eftermiddagen. Jag blev tillfrågad av Scott att följa med och den chansen ville jag såklart inte missa. Vi fyllde Sandys bil till bredden med all min packning och efter ett snabbt ombyte på parkeringen samt en kopp te i klubbhuset så stod vi på första tee.

Trött och stel efter den långa resan så slog jag en generalduff på ettan... men eftersom det var ett rent inspel så tog jag snabbt fram en ny boll och kom iväg ordentligt tillslut. Efter några hål så började vi alla bli mjuka i kroppen och det slogs en hel del fina slag. Vi räknade ingen direkt score den här dagen utan spelade snabbt, enkelt och skänkte dom kortare puttarna för att hinna runt alla 18 hål.

Sandy som kom direkt från Dunhill Cup behövde lite inspel för att ställa om till hickories, men det syntes lång väg att det finns otroligt bra golf i dom händerna och jag förstod att han kommer bli livsfarlig i tävlingen.

På förmiddagen hade det varit katastrofalt dåligt väder med både hård vind och ösregn. Vi hade tur och fick en väldigt skön eftermiddag och en fantastisk trevlig och inspirerande runda.

Så var då äventyret igång...

Sandy Lyle, Jörgen Isberg och Scott Mcpherson

Sandy Lyle, en "hyffsat nöjd" Jörgen Isberg och Scott Mcpherson poserar för pressuppbådet efter ett inspelsvarv på Panmure GC.

  • /44-world-hickory-open-2014-dag-1
  • /42-uppladdning-infor-the-grand-finale

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden