logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

World Hickory Open 2014 - Dag 1

Panmure GC

Det dåliga vädret som störde oss på måndagen drog undan och till och med solen på besök. Det var en måttlig vind som iallafall tvingade oss att ta den med i beräkningen när vi spelade oss fram genom den vackra banan. Årets bana, Panmure Golf Club, är en riktigt gammal bana med fina anor. 1845 grundades klubben och det var här som Ben Hogan sommaren 1953 tog sin tillflykt ett par veckor innan British Open, som skulle avgöras på grannbanan Carnoustie. Här kunde han ha banan för sig själv och träna på att spela den typiska linksgolfen och lära sig hantera det hårda underlaget och de svajande ruffarna. Taktiken gav resultat och han vann British Open med hela 4 slag genom att sätta banrekord, 68 slag, på det sista varvet.

Första dagen spelade jag tillsammans med mina östgötska vänner Tomas Litsegård och Björn Pettersson. Denna dag kunde vi som en del i tävlingen spela en bästboll samtidigt som det var den första rundan i mästerskapet.

Tomas Litsegård, Jörgen Isberg, Björn Pettersson

Tomas, jag och Björn på treans tee.

Efter en någorlunda bra start med två raka par så kände jag att svingen inte riktigt satt. Det kändes ändå rätt ok men jag saknade det rätta tempot, så det blev en trevande dag med missar både åt höger och vänster. Antingen så tryckte jag på lite för hårt och snabbt vilket resulterade i en lång draw eller så blev jag lite för långsam vilket resulterade i en push. Till råga på allt så fick jag inte riktigt igång närspelet. Det blev ganska jobbigt de första nio med en hel del bogeys och tyvärr en dubbelbogey.

Panmure

Tufft i ruffen på Panmure. Så här såg det ut nästan hela dagen för mig under den första rundan, kämpigt...

Efter en blytung 44:a på första nio fick vi en kort paus och lite förfriskningar. Det var riktigt frustrerande då jag kände mig pigg och lagom taggad, men hur jag än försökte så hade jag svårt att placera bollen på fairway och hamnade alltid i väldigt svåra lägen. Det släppte dock lite från det 13:e till 16:e hålet och jag kände att jag iallafall kan snygga till scoren.

Tyvärr så skulle det värsta inte ännu vara gjort... Vad som hände på det 17:e vet jag inte riktigt. Jag hade en bra känsla och började komma in i spelet. Men två bollar från tee till Out of Bounds och trassligt med den tredje resulterade i en 10:a och det var rullgardinen ner. Kom in på en katastofal 91:a och hamnade på en 58:e plats i det 110 man stora startfältet.

Såklart var det en väldigt trevlig dag med mina vänner men besvikelsen var självklart stor. Min målsättning ligger högt och jag vill ju vara i topp 10-fajten. Jag höll mig ganska mycket för mig själv den kvällen. Hur kunde det gå så fel, jag analyserade rundan om och om igen. Mina missar, som i sig inte var jättestora förutom bollarna out på 17:e, kostade så sjukt mycket. Slagen bara rann iväg. Detta är en bana där man måste vara rätt placerad hela tiden.

Skulle det gå att vända det här under den andra rundan?
Och sedan hade vi ju en viktigt match mot USA kvar också som jag måste spela bra i...

  • /45-world-hickory-open-2014-dag-2
  • /43-inspel-world-hickory-open

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden