logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

World Hickory Open 2014 - Dag 2

who-teeoff

Jag kom till klubben ganska tidigt denna underbara morgon. Det var nästan vindstilla och solen dränkte hela Skottland i ljus. Jag började att mjuka upp kroppen med lite streching, slog några försiktiga slag på de hårda rangebollarna och försökte hitta känslan på puttinggreenen. Det var väl en lite nervös morgon efter den tunga rundan dagen innan.

Jag kom iväg som gårdagen med två ganska enkla par. Svingen kändes rätt ok, och jag hade ett par små "triggers" som jag fokuserade på för att hålla saker och ting lite mer konstant. Missade lite på treans utslag och hamnade i ruffen till vänster. En lite jobbig känsla kom krypande, att "nu börade det igen". Jag tog min medicin och spelade mig säkert ut från ruffen till bästa position, utan att försöka mig på något mirakelslag. Från det läget höll jag på att sänka inspelet för birdie och fick en 5 cm putt för par. Och jag som nästan hade räknat hem en bogey...

Jag fortsatte att spela riktigt bra, höll mig på fairway och slog många riktigt vassa inspelet till de svåra greenerna. Tyvärr fick jag inte i några birdies men denna dag så var det faktiskt rätt skönt att få lite enkla par också. Jag lyckades trockla i en svår putt för par på det svåra 6:e hålet och hade då gjort 6 raka par. En riktigt skön start. Såklart kom det ett par bogeys också, men efter 37 slag (+2) på första nio så var jag hela 7 slag bättre än dagen innan. Härligt!

panmure-16

Jag fortsatte spela rätt ok de sista nio men tappade lite ork mot slutet och det blev en hel del onödiga bogeys och att jag fick kämpa ordentligt för par på flera hål. Men en sån här dag så var Isberg lite gladare och njöt av att spela på klassisk mark i ett helt fantastiskt väder.

Jag höll ihop det ok och fick ihop en 78:a (brutto) vilket var en topp-10 score denna dag och hela 13 slag bättre en första ronden. I totalen så klättrade jag från 56:e till 28:e plats med mina 169 slag och det var skönt att visa att det finns lite att ta av trots allt...

Annars var det proffsen dag. Sandy Lyle som avsluttade med en imponerande 69:a (totalt 143 slag) vann med tre slag över Andrew Marschall och Paolo Quirci. Bästa svensk blev Johan Moberg som kom fin 7:a på 153 slag (76+77) och Owe Werner spelade in sig på en 13:plats med 161slag (81+80). Det var för övrigt hela 21 svenskar med i år!

pdfResultatlista WHO 2014

Och såklart måste det finnas lite intressant statistik som jämför de två varven!
Skönt att se att jag lyckades förbättra alla aspekter i spelet under den andra rundan :)

  Rond 1 Rond 2
Fairway i regulation, FIR 43% 71%
Green i regulation, GIR 22% 33%
Scrambling 7% 42%
Puttar GIR 2,0 1,8
Puttar 2,3 2,2
     
Score +21 +8
     


Nu är det snart dags för årets stora analys. Känslan är generellt att jag blir bättre och jämnare, det visar också årets tävlingsplaceringar men det finns fortfarande ett rejält utrymme att förbättre både det bra och framförallt det dåliga.

More to come...

 

 

 

 

 

  • /46-the-grand-match-us-vs-world
  • /44-world-hickory-open-2014-dag-1

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden