logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Svenska tourfinalen 2014

Direkt efter resan till Skottland så var det dags för årets sista tävling, Tor Törnstens Pokal / Finalen för Skultuna Order of Merit. Jag landade på lördagkvällen och tog en övernattning i Stockholm för att vara på plats och redo tidigt denna söndagmorgon. Stockholms GK bjöd på att ett friskt höstväder och en stor kontrast till det ljumma Skottland som satt kvar på näthinnan.

Mitt spel satt, trots allt spel i Skottland och allt resande, ganska bra de första 10 hålen. Jag skulle gärna fått någon bogey mindre och gärna fått i den där birdien på 8:an, där jag missade en kort putt. Mot slutet kände jag dock mig mer och mer sliten och det resulterade tyvärr i för många bogeys på sista nio. Efter att ha räddat en bogey på 18:e kunde jag till slut signera 80 slag brutto, vilket gav mig en 4:e plats i Tor Törnstens Pokal. Inteckningen i pokalen togs av Erik Brändström, Djursholms GK, som plockade fram sina allra bästa slag för säsongen och vann med en bruttoscore på 76 slag.

Finalspelet i Skultuna O-O-M bjuder alltid på stor dramatik då det delas ut dubbla poäng, 40p till vinnaren och 36 till tvåan etc. Jag var i ledning inför finalen på maximala 60p tätt följd av framför allt Henrik Peyron (56p), Andreas Alsén (54p) och Stefan Kjell (54p).

Det blev oerhört spännande i slutstriden av Golflinks Tour även i år. Det blev tillslut vår (Landeryds) egen Viktor Sjöö som smög sig upp ända till toppen genom att spela in sig andraplats netto, viket gav 36p och 82 poäng totalt. Det var samma slutpoäng som fjolårssegraren Andreas Alsén från Ombergs GK, men Viktor vann på bättre sista tävling. Jag hamnade i sammandraget på en bronsplats efter en 6:e plats netto (20p) i tävlingen och 80 poäng totalt. Nära nära, bara en placering ifrån vinst...

pdfSlutställning Skultuna Order of Merit 2014

Grattis till Viktor!
Skultuna Order of Merit Winner 2014

viktor-s

  • /48-siffror-siffror-siffror
  • /46-the-grand-match-us-vs-world

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden