logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Försäsongsträning har börjat!

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen inför nästa säsong, rekordtidigt! Jag brukar normalt ta en längre viloperiod (svingmässigt iallafall) från slutet av oktober till början av februari. I år kör jag ett lite tuffare upplägg där jag kommer varva fysträningen med sving- och putträning hela vintern från och med nu. Första resan till Wales Hickory Championship i mars är också bokad så jag är extra taggad att träna nu.

 

chicopeeJag började nästan direkt efter säsongen med att jobba med puttningen. Lite på grund av att jag fick tag i en helt underbar Spalding Chicopee mässingsputter! Spalding introducerade denna skönhet på 20-talet.

Puttern är nästan centerskaftad och har en bra vikt och ett klubbhuvud som faller mig helt i smaken. Den påminner i sin enkelhet en hel del om min favoritputter Scotty Cameron Circa 62 No.1 som numera vilar långt inne i garderoben.

Dagens träningspass gjordes i Norrköping under överinseende av master Johan Moberg och en Trackmanmaskin. På schemat stod kontroll av svingen inför vinterns bollmatande i golfhallen och även en session med puttningen för att kunna stå hemma och drilla in en bättre teknik. Just i puttningen så har jag en hel del utrymme för förbättring. Jag har nu justerat greppet till betydligt svagare så vänster ovansida av handen pekar mot målet. Vi kom också fram till att jag ska krypa närmare bollen för en mer kompakt uppställning och "förankrad" puttrörelse.

Så nu när jag fått denna genomgång så kommer den gamla hederliga puttmattan att ligga framme hemma så jag på egen hand kan ta många korta och spontana puttillfällen för att nöta rörelsen så den känns naturlig. Det är inte jättestora förändringar egentligen men hoppas det kommer leda till flera sparade slag per runda!

Sedan var det dags för kontrollen av svingen. Tanken var även här att kontrollera allt och få lite tips vad jag ska tänka på när jag på egen hand står i golfhallen och nöter. Till de fulla slagen använder jag mina stålisar då jag är lite rädd om mina hickories! De hårda bollarna och mattorna slite hårt på träskaften!

Svinganalysen gjorde dels visuellt men även med en Trackman. Trackman är ett ruskigt bra redskap som ger ögonblicklig, och exakt, information om vad som faktiskt händer i svingen.

Det jag ville få kontrollerat var dels att jag startar baksvingen rätt (här har jag varit lite osäker) och även se till att jag vrider upp tillräckligt (har en tendens att vända för tidigt vilket gör det svårt med tempo, bollträff etc etc). Det jag försöker jobba bort är att komma för mycket inifrån - ut med väldigt aktiva handleder. En sving som kräver extremt mycket timing... Som väl är så är min gamla sving i princip bort, efter två års nötande!

Kontrollen gick bra, svingen ser riktigt bra ut men jag fick ett par drillövningar där jag kommer jobba med att få fart på rotationen i axlarna.

Nu är jag redo att träna så mycket jag orkar i golfhallen!

 

  • /50-nytt-ar-nya-puttar-att-sanka
  • /48-siffror-siffror-siffror

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden