logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Nytt år och nya puttar att sänka!

putting

Så har det äntligen blivit nytt år och lite ljusare för varje dag. December bara rusade förbi och nu känns det verkligen som det går att börja planera för årets tävlingar. Det har blivit två ordentliga pass i golfhallen med Moberg och Flightscope för att se vad som händer med svingen. Jag vill gärna få lite input och feedback innan jag börja träna för fullt på egen hand med diverse sving- och drillövningar.

Förutom att jag fått tag i en underbar Spalding Chicopee-putter så har jag också tittat lite närmare på puttningen, som är ett av mina absoluta fokusområden. Fina långa slag i all ära men är det någonstans som jag kan spara  slag så är det inom just puttningen.

Jag har justerat greppet och jobbar med en något längre puttrörelse och ett mjukare tempo. Så nu under vinter så ligger puttmattan framme nästa hela tiden. I princip varje dag ska det nötas och nötas. I snitt kanske det blir 50 puttar om dagen, vilket borde ge ca 7500 puttar i vinter... alltså motsvarande 416 varv på golfbanan! Så det vore väl sjutton om jag inte blir bättre på greenerna framöver.

Jag kör ett par olika utmaningar här hemma:

Sänka 18 st 2-meters puttar i rad
- Sätter jag allt inom 2 meter på varje hål kommer det bli grymt bra score!
- Missar jag en putt så måste jag börja om från början.

Putta med en hand
- Putta med en hand, i mitt fall vänster som är den dominanta, är ett utmärkt sätt för mig att hitta rätt pendel för den lite längre svingen och mjukare tempot.
- Puttar riktigt bra med en hand kan jag säga!

Putta genom smal grind
- En jäkligt jobbig och psykiskt påfrestande övning där jag puttar genom en grind av två peggar som står med ett kreditkorts avstånd från varandra och ca 3-4 decimeter framför bollen.
- Övningen drillar mig att starta bollen exakt rakt varje gång... det är sjukt jobbigt att ställa upp peggarna hela tiden kan jag meddela... men jag blir bättre och bättre!

Apropå peggar!

Jag gjorde ett riktigt fynd i en affär häromdan. Äkta träpeggar av björk i fin fin 1920-talsstil! Jag längtar redan att få ställa mig på tee i vår och pegga upp med dessa skönheter :)

retropegg

Bara 10 veckor kvar till Wales...

 

 

 

  • /51-order-of-merit-kommer-i-scratchformat
  • /49-forsasongstraning-har-borjat

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden