logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Säsongspremiär utomhus!

ingelsta-inspel

Måndag 2 mars. Äntligen fick jag chansen att komma ut i det fria och testa svingen! Jag har verkligen väntat och sett fram emot att få se bollen flyga iväg utan att bli stoppad av ett nät. Återigen så var det Ingelsta Golfklubb utanför Norrköping som öppnade först med sommargreener här i Östergötland. Med en svag vind, ca 6-8 grader och en sol som tittade fram titt som tätt kunde jag inte låta bli att ge mig ut till golfbanan.

Efter all vinterträning, fysik, sving och puttning (ca 3000 puttar hittills) så var det väldigt spännade att se hur och om spelet fungerade. Det är en otrolig skillnad att komma ut mot att stå i golfhallen och mata bollar tills man känner sig odödlig. Nu kommer alla element med i bilden; väder, vind, ojämna underlag, mjuk fairway som inte accepterar annat än perfekta träffar, hinder på vägen, huvudets önskan att spela för djärt, prons vakande ögon etc... Jag spelade med tränar-Moberg denna dag och som alltid så var det mycket hickorysnack och nya klubbor som testades!

Banan var i riktigt bra skick, greenerna var oförskämt fina för att vara så tidigt. Det gick verkligen att putta och bollen följde fint våra lästa linjer. Fariway var hyffsat torr men ändå lite "oförlåtande". Vi var lite ivriga att komma ut på banan och bytte uppvärmingen mot ett par mulligans istället, men bestämde oss att spela en boll på riktigt för att få en lite indikation på spelet.

Trots att fanns en hel del stelhet i början så funkade allt riktigt bra! Jag har en "ny" trigger som gör det lite enklare för mig att komma rätt in i backsvingen. Den ger en kompakt känsla och en lite längre uppvridning!

Jag gick runt banans 12 hål på par med en birdie och en bogey och resten par. Jag hade flera riktigt vassa birdiechanser som stannade på hålkanten kort i linje... MERSMAK!

Dagens statistiska sammaställningen ser väldigt bra ut, 100% FIR! GIR ligger aningens lågt, men då hade jag också två inspel som stannade några få centimeter utanför greenytan. Puttningen kändes riktigt stabil! Mobergarn landade på +2 så det var ju trevligt att matcha honom lite grann så här till en början!

På söndag är det dags igen för att se om detta var en ren inspirationsrunda eller om det finns lite substans... :)

 

ingelsta2015-03

  • /55-tavlingspremiar-welch-weekend
  • /53-en-forhandstitt-fran-nya-verkstaden-showroom

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden