logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Tävlingspremiär - Welch Weekend

Klubborna är putsade och väskan är packad! Nu är det äntligen dags för årets första tävling. Och det är inte vilken tävling som helst... det är Welch Hickory Championship på Aberdovey GC. Denna fantastiska pärla i västra Wales. På Aberdovey har det spelats klassisk linksgolf sedan 1880 och banan rankas som nr 65 av topp 100 i hela England. Denna lilla by ligger precis vid havet på norra sidan av floden Doves mynning och är en populär semesterort med sin natur och långa sandstränder. Nu i mars så är det väl mest tappra golfspelare som utmanar vinden och kylan...

aberdovey2015

Vi kommer vara ett tiotal svenskar av de ca 40 deltagarna. Det är riktigt hög nivå på spelarna och förutom oss svenskar så kommer det spelare från Finland, Tyskland och såklart Wales / England / Skottland. Vi är ett större gäng från Sverige som reser ihop och gör denna resa tillsammans och vår resa börjar utanför Manchester dit vi flyger.

Här kommer lite kort info om resplanen.

 

26/3 - Southport & Ainsdale

Gene Sarazen driving

Första dagen tar vi en träningsrunda på Southport & Ainsdale. En riktigt fin bana som ligger i nära anslutning till Royal Birkdale strax utanför Liverpool. Southport & Ainsdale stod värd för Ryder Cup 1933 och det kommer bli häftigt att få spela den banan där England besegrade USA med sina hickories med självaste JH Taylor som kapten!

Läs mer om Ryder Cup på Soutport & Ainsdale ›

southport-a

Det kommer bli en tuff svenskmatch på Southport & Ainsdale!

27/3 - Borth and Ynyslas Golf Club

Efter rundan tar vi bilarna och kör söder ut genom Wales fantastiska landskap till Aberdovey. Nu börjar det som kallas för Welch Hickory Weekend. Vi beger oss till Borth and Ynyslas Golf Club, som är en grannklubb till Aberdovey GC, för en mycket trevlig vänskapsmatch mot deras medlemmar. Detta brukar vara en riktig höjdare där vi hickoryspelare utmanar medlemmarna (de spelar i huvudsak med moderna klubbor). Banan är en riktig tuff links som sträcker sig längs havet och är skoningslöst utsatt för vind... Efter tävlingen tar vi en gemensam lunch, prisutdelning och säkert en uppfriskande öl medan vi skrattande berättar och våra upplevelser ute på banan!

borth15

Borth Golf Club (kommer nog vara lite mer bistert i slutet av mars...)

28-29/3 - Aberdovey Golf Club

Väl tillbaka till Aberdovey och vårt Bed & Breakfast som ligger på gångavstånd från banan är dags för nästa tävling. Denna dag spelas en liknande tävling som den på Borth, en trevlig vänskapsmatch mot Aberdoveys medlemmar. På kvällen har vi stor galamiddag i klubbhuset med god mat och underhållning. Alla dessa lagmatcher är fantastiska ur den synvinkeln att du får lära känna nya spelare och även såklart få chansen att spela med gamla bekanta. Vi spelar med handicap och alla kategorier av spelare är med. Herrar, Damer, vanliga medlemmar, hickorystjärnor, "kaptener", "chairmens" och "presidents". Som alltid är den sociala biten mycket viktig i hickorygolf. Tävlingen blir också ett slags inspel till själva huvudtävling Welch Hickory Championship som spelas dagen efter.

aberdovey15

Aberdovey Golf Club

30/3 - Hillside GC

Efter mästerskapet rullar vi mot Liverpool igen om hinner med en avslutande runda på Hillside Golf Club innan det är dags att hoppas på flyget hem. Jag kan tänka mig att det blir tunga bet i svenskmatchen som avslut på resan...

 hillside

Hillside Golf Club

  • /56-welsh-hickory-championship-2015
  • /54-sasongspremiar-utomhus

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden