logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Väldigt lyckad tourpremiär i flera bemärkelser

hulta-gk

Den 2-3 Maj så gick de två första deltävlingarna på den Svenska Hickorytouren av stapeln i Borås. Hulta Hickory Invitation och Borås Captains Cup som båda även gjorde premiär som deltävlingar på Golflinks tour. Det som är extra kul med touren i år är att det spelas en scratchklass "Segmenta Order-of-Merit" parallellt med den vanliga hcp-baserade "Skultuna Order-of-Merit". Nu är upplägget på touren riktigt attraktivt för alla nivåer av spelare! Båda klasserna spelas över hela säsongen och avslutas med stor final för de 20 bäst rankade i varje klass samt chansen att vinna den ärofyllda Tor Törnsten Pokal senare i höst.

Först ut denna premiärhelg var Hulta Hickory Invitation

Hulta Golfklubb har ett fantastiskt klubbhus i nyklassicistisk stil och måste vara ett av de vackrare i Sverige. Detta var mitt första besök på klubben och här skulle jag verkligen kunna spela varje dag! Kul och omväxlande parkbana som passade ypperligt för hickory. Sedan har vi ju självaste David Kirkham som med sin stab på klubben får en att känna sig mer än välkommen.

Tävlingsdagen började som sig bör med English Breakfast. Det var dryga 40-talet hickoryspelare som skulle göra upp om det generösa prisbordet. Jag spelade denna dag med klubbchefen själv, Mr David Hickory Kirkham och Herrljunga GKs vassa Pro Rickard Larsson.

Jag fick en lite knackig start med oskärpa i spelet och kände mig lite stel. Ett par bogeys i början hjälpte mig dock att få upp temperaturen i kroppen denna kalla morgon. Och allt eftersom dagen blev varmare så släppte också knutarna i spelet. Det skulle bli en helt fantastiskt fin dag med strålande sol och spelet började flyta på riktigt bra. Jag fick i fyra fina birdies och hade bud på flera men de smet retligt förbi hål. Mot slutet av rundan kände jag nervositeten krypa på då jag var på väg mot en riktigt bra score. Jag tycker nog att jag hanterar nervositet bra och spelar oftast bättre då det verkligen gäller, men efter en "nervös-kämpa-bogey" på sista hålet kunde jag tillslut signera +1 på scorekortet (74 slag och nytt hickorybanrekord) och vinst i tävlingen med ett slag tillgodo till hemmahoppet Björn Andersson!

hulta1

Stolt vinnare!

Det var inte "bara" premiärtävling med fina priser, det fanns ett pris som jag suktade efter väldigt mycket... vinnaren blir även Honorable Member i Hulta Hickory Society! Vilken lycka! Jag kommer bära min nya "badge" med stolthet på min bag och förhoppningsvis kunna besöka min "familj" lite då och då! Vilken premiär och vilken trevlig klubb!

pdfResultat Hulta - Scratch

pdfResultat Hulta - Netto

 

Captains Cup på Borås GK

Andra dagen förflyttade vi oss till Borås GK och deras ombyggda "Championship Course" den norra banan. Jämfört med Hulta så steg svårighetsgraden ett par snäpp med allt vatten, höjdskillnader och framför allt de karaktäristiska ondulerade greenerna. Även denna dag så laddade vi med en Full English Breakfast som gav oss kraft och mod att ta oss an den fina banan. Det var återigen nästan 50 spelare på startlinjen! Det var många duktiga spelare i fältet och bl.a. fd Europatourproffset Maria Blomqvist, som även är klubbchef på Borås Gk!

borasgk

En greenflagga med stil - Hickory!

De flesta, inklusive mig själv, undrade säkert hur jag skulle följa upp segern från gårdagen. Det är klart att det både släpper en hel del press efter en vinst samtidigt som det skapar ny press när det kommer en tävling såhär direkt efteråt! Jag kände mig dock lite tveksam då jag vet att en sån här bana kräver ett antal rundor för att förstå och behärska. Känslan i kroppen var det dock inget fel på så jag gick ut ganska aggresivt!

Jag började med ett par säkra par där jag fick känna på de snabba och böljande greenerna. När banan blev lite smalare och trixigare så fick jag lite problem att hitta fairway och rätt hastighet på greenerna. Jag tappade rytmen och fick kämpa för att det inte skulle rinna iväg slag. Så här i efterhand är jag nöjd att inget hål blev värre än bogey trots att jag både slog ner i vatten och hookade ut i tjockruffen. På de sista nio planade marken ut en aning och dessa hål passade mig bättre, rullade i många par och fick i en väldigt skön birdie på det 14:e. Hade fina birdie chanser på 15:e och 16:e men läste dom aningens fel. Tappade ett slag på det sista supersvåra 18:e och stannade på +6 (79 slag) och en delad fjärdeplats. Ett över par på de sista nio med mersmak, så blev det en godkänd premiärrunda på banan som kommer stå värd för Hickory SM 2016. Det kommer bli en väldigt spännade tillställning som jag är säker på att Eric Dawson och Tomas Johansson kommer sätta guldkant på!

Vinnare blev suveräna skönsvingaren, hemmaspelaren, min ständige rival och Grail-kompis Claes Armå på fantastiska 74 slag (+1). Bara ett slag före Björn Andersson, Hulta, som återigen tog hem silvermedaljen! Trea blev den stabila och rutinerade hemmaspelaren Anders Person på 78 slag.

pdfResultat Captains Cup - Brutto

pdfResultat Captains Cup - Netto

 

Lite statistik:

Hulta:+1, FIR 58%, GIR 67%, 29 puttar (0 treputt)
Borås: +6, FIR 42%, GIR 44%, 30 puttar (1 treputt)

 

 

  • /58-valkommen-till-landeryd-hickory-open-2015
  • /56-welsh-hickory-championship-2015

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden