logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Historien upprepar sig!

Efter några veckors vila efter den fullspäckade Boråshelgen så blev det dags för ytterligare en helg med massor av golf. Isaberg Hickory Open på lördagen följt av och Vesterby Hickory Open på söndagen. Och i likhet med Borås så fick jag en smakstart...

Andra segern i år

Back to Back Champion! Jag fick ihop en riktigt bra runda på Isaberg GK och lyckades försvara min titel. Isaberg har nu blivit en av mina favoritbanor där jag vinner mest. Banan passar väl mig, som är uppväxt med en järn 2:a i handen på Tobos smala skogsbana. Jag hade i sanningens namn lite problem med hastigheten på greenerna, men vad gör väl det när man sätta chipparna! Jag satte två sköna chippar för birdies men missade samtidigt tyvärr ett par riktigt fina chanser när jag skulle putta. Jag höll ihop en 73:a brutto, men det kunde ha blivit röda siffror om jag puttat lite bättre!

pdfResultat Isaberg Brutto

pdfResultat Isaberg Netto

isaberg-open15

Ice Ice Baby

Vesterby Hickory Open

Dagen efter Isaberg så var det dags för tävling på hemmaplan! Vesterby som har haft det lite trögt i vårkylan börjar nu bli riktigt fin. Med nyvältade greener så fick vi en snabb och väldigt utmanande bana. Vädret var bästa tänkbara med en stor skinande sol och en efterlängtad värme. Det blev rekord i antal deltagare med nästan 40 uppklädda spelare från många olika klubbar. Noterat att det var hela 26 spelare från Östergötland, som på några år har blivit en väl etablerad och växande hickoryregion i Sverige. Kul!

Att banan kan vara svår visade sig snabbt, när det bara var en boll kvar ute på banan så var det ingen spelare som gått under 80-slag, trots att det var många riktigt vassa spelare med i startfältet. Segrare blev mäster Johan Moberg som försvarade sin titel från föregående år på bästa tänkbara sett med 75 slag. Vasst! Owe Werner, som spelade banan för första gången, tog andra platsen med en mycket stabil 78:a. Andreas Alsén och jag delade en 81:a där Andreas drog det längsta strået med bättre sista 9 och knep tredjeplatsen.

Jag hamnade på fjärde plats och historien från Borås upprepade sig. Vinst på lördagen och fyra på söndagen! Jag måste hitta ett sätt att bibehålla momentum efter att ha vunnit... men jag ska inte klaga! Spelet känns bra och det är bara detaljer som avgör nu!

pdfResultat Vesterby - Brutto

pdfResultat Vesterby - Netto

vesterbyopen15

Jerry Hultqkvist, Pär Svensson och jag är redo att ta oss an Vesterby!

 

  • /60-the-old-course-med-hickories
  • /58-valkommen-till-landeryd-hickory-open-2015

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden