logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Scottish Hickory Championship 2015

scotscraig1

Årets upplaga av mästerskapet spelades på Scotscraig GC, ett stenkast från St Andrews. Scotscraig Golf Club grundades 1817 av några medlemmar från St Andrews Society of golfers (sedermera Royal and Ancient Golf Club) som ville spela mer golf än vad föreningens enstaka möten gav dem. 1835 gick klubben i vila i 52 år efter "Garpit Links" hade plöjts upp! År 1923 gjordes banan om på nytt med hjälp av James Braid, en av de tre i "triumviratet". Banan har fortfarande idag kvar många av Braids traditionella arkitektoniska detaljer, nämligen stora böljande greener och välplacerade bunkrar. Banan är ett riktigt test och en riktigt kul bana för alla kategorier av spelare. På senare år har banan även använts för kvalspelsfinal för "The Open" när den spelats på Old Course på St Andrews (1984, 1990, 1995, 2000 och 2005).

Jag missade inspelsrundan på grund av att vi fick spela Old Course dagen innan, vilket jag inte ångrar en sekund. Men det var med skräckblandad förtjusning som jag noterade de smala banorna med massor av gourse (buskar) som kantade banan när jag anlände till banan. Det skulle bli en riktigt fin och utmanande golfdag med en hel del vind men riktigt varmt och skönt.

Det som jag hade med mig mest från Old Course var mina drives. Drivern har verkligen kommit igång, och jag spelar mycket mer aggressivt i år, så det vara bara att ösa på! Jag var fortsatt väldigt stabil från tee men hade svårt att få bollen att stanna de hårda greenerna. Det fanns ingen chans att få stopp på bollen om man inte landade bollen väl kort om green. Detta tillsammans med tvivelaktig puttning gjorde tyvärr att det trillade i ett gäng onödiga bogeys.

scotscraig2

Jag höll dock ihop det skapligt (+8) fram till 16:e där jag drog en drive i vänsterkanten som studsade ut bland buskarna och försvann, detta var egentligen det enda riktiga dåliga slaget. Lyckades iallafall göra birdie på andrabollen för en bogey, men varje extra slag är kostsamt.

När vi kom fram till det 18:e så började det regna. Jag fick på en bra drive mitt i fairway med ca 130 m kvar till green. Slog en Spade Mashie som jag drog en aning mot vänsterkant av greenen. När vi väl kom fram så hade den j*#la bollen studsat upp på gångvägen vid klubbhuset, Out of Bounds! Lätt chockad, detta fanns inte i min sinnesvärld. Det hade kanske varit bra med en inspelsrunda ändå... Sprang tillbaka i regnet och fick spela en ny boll in mot green som hamnade i bunker och fick till slut 7 slag i, en blytung trippelbogey.

Fick ihop 84 slag (+13) som blev en 5:e plats och Nigel Notley vann på 81 slag. Små små marginaler och tillfälligheter i hickorygolf... Spelet finns där och är och hugger hela tiden, även de lite sämre dagarna vilket är bra!

Resultat topp 10

1. Nigel Notley 81
2. Ian Forrester 82
3. Jonas Fack 83
4. David Kirkwood 83
5. Jörgen Isberg 84
6. Ian Hislop 87
7. Jussi Kartlunen 88
8. Erik Brändström 88
9. Björn Petersson 91
10. John Still 91

...

 

 

 

 

  • /62-george-colville-memorial-trophy
  • /60-the-old-course-med-hickories

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden