logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

George Colville Memorial Trophy och besök på R&A

Vi fick en fantastisk dag på Monifieth Asludie där vi spela den årliga "George Colville Memorial Trophy". Spelet satt riktigt bra men aningens svag puttning. Jag sköt en 75:a i vinden och tog hem segern i scratchklassen med två slag före tvåan Erik Brändström. Bengt Gustavsson vann överlägset netto med fin fina 64 slag!

monifieth 15

The Royal and Ancient Golf Club

När vi senare hämtat andan och fräschat upp oss i St Andrews mötte vi upp min vän David Hamilton som är medlem i R&A. Han bjöd oss på en mycket intressant guidning i de innersta rummen på The Royal and Ancient Golf Club. R&A har ett arv av ca 600 års golfhistoria och i deras fantastiska samlingar finns det över 1.400 golfklubbor, 700 golfbollar och 1.000 pokaler, medaljer och konst med anor från slutet av 1800-talet till nutid.

Open Belt

Vi fick bl a se The Claret Jug och The Champion Belt. Bältet var det vinnaren av The Open vann innan för det blev The Claret Jug (1872). Young Tom Morris tog sin tredje raka seger i The Open 1870 och fick då behålla bältet som föranledde införskaffandet av The Claret Jug. 

 
r and a
  • /63-hickorytavling-pa-bro-balsta-gk
  • /61-scottish-hickory-championship-2015

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden