logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

The art of Putting

aputting15

Puttning är utan tvekan den mest personliga delen av spelet. Och den gamla sanningen om att det också är den viktigaste delen av spelet är definitivt en sanning. Sällan har väl så många rundor förstörts av dålig puttning. För min egen del så har jag genom året varit en ganska hygglig puttare, men de sista åren har jag hamna på en ganska medioker nivå...

Jag har verkligen försökt att komma underfund med vad som inte stämmer. Jag har provat massor av putters; tunga, lätta, smala och breda. Och såklart experimenterat med mitt stroke... kort pendel, lång pendel, bollplacering, grepp etc. Men ingen har riktigt hjälpt.

Linda hjälp!!

Tillslut fick jag nog och tog akut hjälp av Linda Forsberg, en av våra riktigt duktiga Pros på Landeryd. Vi började systematiskt med att jag fick slå lite korta puttar medan Linda kollade och analyserade. Jag har känt själv att jag har för dålig och ojämn bollträff. Jag har dels missat många kortare puttar till höger och även haft svårt att hitta rätt längd på de längre. Det visade sig ganska snabbt, som jag även själv har sett men inte lyckats ändra, att jag hade ett svingspår där jag skar bollen samtidigt som jag nästan blockerade putten med handlederna. Typ en skuren punch med puttern...

Linda styrde upp det hela med en justering på axlarna och sättet hur jag ställer in siktet. När vi även förändrade pendeln och tog bort punchen så kändes det omedelbart mycket bättre. Nu rullar jag bollen istället för att slå på den! Voila!

Jag har spelat några träningsrundor nu med en omedelbar förbättring, vilken himla skön känsla, om jag bara gjort detta lite tidigare! Men som all förändring så kräver det träning för att ska ge fullt resultat... men nu vet jag vad jag ska träna på!

Tack bästa Linda!

 

  • /65-svenska-hickorymasterskapet-i-matchspel
  • /63-hickorytavling-pa-bro-balsta-gk

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden