logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel - 27-28 juni 2015

smmatch1

På några av sommarens hetaste dagar avgjordes den fjärde upplagan av Svenska Hickorymästerskapet i Matchspel på Motala Golfklubbs bana "Heden". Tävlingen inleddes med 18 håls slagspel på lördagen som kvaltävling. Bäst efter kvalspelet var Johan Moberg från Norrköpings GK på 72 slag brutto, jag själv kammade ihop en 79:a och placerade mig femma.

De 16 finalisterna möttes i nio-håls matcher i en rankad matchstege under söndagen. I den första matchen (8-delsfinal) ställdes jag mot Åtvidabergs stolthet, Björn Petersson. Både Björn och jag var riktigt taggade att mötas i denna östgötska match. Tyvärr för Björns del så fick jag till en av mina bättre rundor på Heden och kunde avgöra matchen efter 6 hål med en 4/3 vinst.

I min nästa match, kvartsfinal, så stötte jag på patrull och blev besegrad av den skönsvingande Claes Armå från Borås GK. Claes skulle senare besegra den vassa Victor Hielte från Göteborgs Golfklubb i finalen.

Finalen som blev mycket jämn historia där Victor ledde större delen av matchen, men Claes kunde hämta upp och efter nio hål var de båda lika. Det innebar att matchen gick vidare till särspel och på första särspelshålet kunde Claes Armå avgöra efter ett mycket fint inspel.I stort var allt en väldigt positiv överraskning, dels är upplägget på tävlingen riktigt kul med kvaltävlningen och sedan snabba 9-håls matcher och dels den Pierre Fulke-ritade banan som funkade riktigt bra för hickoryspel!

smmatch2

Segrare: Claes Armå från Borås GK
2:a plats: Victor Hielte, Göteborgs Golfklubb
3:e plats: Johan Moberg, Norrköpings GK

Nu är det lugnt på tävlingsfronten ett tag så det kommer finnas tid att fortsatt finslipa sving och framför allt puttningen som redan blivit markant bättre!

 

  • /66-svenska-hickorymasterskapen-2015
  • /64-the-art-of-putting

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden