logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Svenska Hickorymästerskapen 2015

shm2015

Vi bjöds på en helt fantastisk helg med strålande sol och en svalkande vind denna efterlängtade mästerskapshelg. Runt 135 hickoryspelare hade samlats på Flommens Golfklubb för att göra upp om de åtråvärda titlarna. Flommens GK var en ny bekantskap för mig. Banan ligger granne med Falsterbo GK och den stora sanddynen med alla färgglada badstugor längst ute på Falsterbonäset.

Flommens Golfklubb firar 80 års jubileum i år. Det var den 18 januari 1935 som 18 unga män träffades i Falsterbo skolhus för att förverkliga en gemensam dröm: att bilda en egen golfklubb och få spela en egen bana. Resultat nu 80 år senare är en fantastisk linksbana med typ 17 st "långa sjö" (för er som känner till Åtvidabergs GK...). Det är bara det 18:e hålet som inte har något vatten i spel. Banan är teknisk och krävande samtidigt som den är väldigt underhållande. De flesta hål har dock en "safe side" bort från vattnet med bara en tunn ruff. Dock flyttar man lite problemen framför sig då man oftast får en bunker i linjen mot green inför nästa slag samt att vattnet finns där igen om man slår det lite för långt.

Efter en ganska lugn golfsommar så valde jag två dagars inspel för att lära mig banan och samtidigt få lite spel i kroppen. Jag märkte redan då min förkärlek att slå golfbollar i vatten. Jag spelade i stort riktigt bra och de missar jag hade var temporelaterade där jag antingen piska på för snabb eller tvärtom slog för passivt.

Tävlingen spelades 18 + 18 hål med cut efter första dagens spel. Jag började med en 83:a och en 15:e plats... 3 bollar i vatten och en out... Den andra dagen var jag riktigt taggad att avancera och spela banan på det sättet jag ville. Tyvärr blev det fler vattenbesök och ytterligare medioker en 83:a. Jag slutade totalt på en 15:e plats och inte alls nöjd med det resultatet. På två rundor hade jag slagit i vatten 7 gånger och out-of-bounds 1 gång... det är många slag i sjön det...

Bortsett från alla pliktslag så finns det ett spel som bara blir bättre och bättre. Det känns riktigt bra och hoppas snart få alla pusselbitar på plats samtidigt. Nu kommer jag fokusera på tempoträning som är det som skapar mina största misstag.

SHM Herr - Gentlemens Trophy: 151 slag - Magnus Sunesson, Rya GK
SHM Dam - Ladies Trophy:    158 slag - Christina Elmér, Flommens GK
SHM Senior - Senior Trophy: 83 slag - Martin Mueller, Växjö GK

Resultatlistor:

pdfResultat herrar

pdfResultat Damer

pdfResultat Seniorer

 

  • /67-fantastisk-ostgotsk-hickoryhelg
  • /65-svenska-hickorymasterskapet-i-matchspel

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden