logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Fantastisk östgötsk hickoryhelg

korta sjo

Den 22-23 augusti spelades två tävlingar på hickorytouren på bekvämt avstånd här i Östergötland!

Åtvidaberg Hickory Open

Helgen började med Åtvidaberg Hickory Open på lördagen och vid bjöds på strålande sol och vindstilla. Åtvidaberg är en fantastiskt fin bana där jag dock aldrig lyckats spela riktigt bra, inte ens på den tiden jag spelade med stål. Men de senaste rundorna där har visat tendenser på att jag börjar lirka upp den!

Jag fick en fin start på rundan där jag radade upp paren och hade flera fina birdiechanser. Jag låg ett över par efter 8 hål när jag drog till med en konstig pull-draw på 9:ans utslag och hamnade i den frodiga höga ruffen. Efter ett par slag och mest liknat en skördetröska så tog jag mig ut på kortare gräs igen. När jag till slut var på green så möttes man av en av de svåraste greenerna, och flaggplacering, i Östergötland. Efter en stabil treputt så noterades den irriterande trippelbogeyn i kortet.

Spelet fortsatte lite skakigt, lyckades mirakulöst rädda en bogey på 10:an och paret på 11:an trots både vattenbesök och ett 40 meters bunkerslag mot green. 12:an är ju alltid svår så den bogey kan man väl stå ut med. Dålig bogey på 13:e och då fick det vara nog. Rykte upp mig och tog mig till slut in på 3 över par sista nio och totalt 78 slag brutto. Min bästa hickoryrunda hittills på Åtvid. Resultatet räckte till en andraplats men långt efter suveräna Johan Moberg som sköt +1 (73 slag). Trea kom duktiga Jimmie Björling från Åtvidaberg som spelade sin första hickoryrunda på 81 slag!

pdfResultat Åtvidaberg

Klinga Hickory Classic

På söndagen var det sedan dags för en av årets roligaste tävlingar, Klinga Hickory Classic. En partävling med bästboll som spelform. Norrköpings Gk bjöd även dom på en bana i toppskick och fortsatt strålande väder.

Som tidigare år så var det och Johan Moberg i lag. Vi har inte riktigt fått till bästbollen tidigare och var verkligen taggade i år att göra det riktigt bra den här gången. Efter en stabil start där jag hade ett par bra hål med sånär birdies klev Johan fram och satte inspelet på trean för eagle. Den här gången fick vi till ett riktigt bra team play. Den ena kunde säkra paret så den andra kunde gå för sin birdiechans. Min putter var verkligen glödhet och rädda många svåra par och fick i ett gäng sköna birdies. Vi hade bara två plumpar med bogey på 6:an och 18:e men även flera fina birdiechanser som smet strax utanför. Efter första nio så låg vi lika med de två starka stockholmarna, Owe Werner och Mats Jönsson på -3.

Jag missade en fin birdieputt på 10:an men Johan vräkte i en lång birdie på 11:an. Two-putt-birdie för mig på 12:an efter att ha drivit green som jag följde upp med att vräka i en långputt för birdie på 13:e. Vi missade bra chans på birdiehålet 16:e. Men Johan kontrade med birdie på svåra korthålet 17:e. Tyvärr tappade vi ett slag på 18:e efter Johans out-of-bounds-drive och jag som satte inspelet i vänsterbunker för en i princip omöjlig up-n-down.

Det blev iallafall en riktigt go 67:a (-6) och troligtvis den lägsta hickorytävlingsscoren hittills på svensk mark! Vi höll undan för lag Owe & Mats som slutade på en kanonfin 69:a (-4).

dreamteam

pdfResultat Klinga

  • /68-the-hickory-grail-2016
  • /66-svenska-hickorymasterskapen-2015

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden