logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Full fart i hickoryverkstan!

shop16 2

Den här mörka årstiden är perfekt att spendera lite tid i verkstan. Nu är det inte en bara en verkstad utan en myshörna för hickory- och whiskyälskare, vilket gör det hela ännu bättre. Finns det något bättre när det är -20° ute att hälla upp en underbar Lagavulin och ta hand om några fina hickories. Det har varit en hel del renovering för att fylla på lagret i shopen, men även såklart en översyn av mitt eget spelset.

Hickoryverkstan har blivit riktigt bra med alla de verktyg och grejer som behövs för att kunna renovera och sköta hickoryklubbor. Jag har en fin tidenslig loft-lie maskin från 30-talet som funkar perfekt att finjustera det mjuka stålet i hickoryklubborna. Rätningsjiggen går också varm där jag med uppvärmning kan räta och återställa träet strukturer för att få böjda skaft raka! Behöver du hjälp med något så tveka inte att höra av dig.

Jag har letat efter en bättre Tom Stewart Mashie till mitt set ett tag nu. Det gick till och med så långt att sista tävlingarna så spelade jag med en no-name mashie. I och för sig en riktigt skön klubba som är en av de första jag köpte. Men nu har jag kanske har funnit vad jag letar efter, en Stewart Auchterlonie. Alla egenskaper verkar vara perfekt; svingvikt, loft, lie, skaft, längd, grepp, face etc. Hoppas den funkar att slå med också!! Och inte nog med det så är det en riktig skönhet.

ts mashie

Snyggast i bagen!!

För övrigt så har tävlingsplaneringen börjat. Det blir återigen en härlig och spännande säsongstart nere på Viken med Hickoryskålen, den årliga fajten mellan Stockholm och Skåne, där jag och Viktor Sjöö representera Stockholm syd! :) Jag har också bokat in Skottska mästerskapen som i år flyttar upp till Inverness och avgörs på anrika Royal Dornoch! Det kommer bli en sagolik upplevelse med spela hickory på dessa klassiska linksbanor; Nairn, Tain, pärlan Brora och Royal Dornoch. Och såklart när vi är mitt i whiskyns mecka så blir det säkerligen besök på några whiskydestillerier!

Det blir helt klart ytterligare ett spännande och händelserikt år och jag kan knappt bärga mig att byta fysträningen inomhus mot att stå på gräs i den ljumma solen med mina hickories igen.

Är du i närheten så hör av dig om du vill göra ett besök i verkstan!

/ Jörgen

shop16 3

  • /71-premiar-pa-sommargreener-i-februari
  • /69-gott-nytt-golfar

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden