logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Premiär på sommargreener, i februari!

februari 16

Det var länge sedan jag hade en så här tidig premiär på gräs! Jag måste nog ta mig tillbaka till det glada 90-talet när jag åkte på tidiga träningsläger till Spanien med Tobo GK! Men den här gången räckte det med att åka de 4 milen till Norrköping och Ingelsta GK.

Banan öppnade sina sommargreeneren för någon vecka sedan och vi planerade in söndagen för spel. Som tur bokade vi tidigt en starttid för det var det helt fullt på parkeringen när vi rullade in. Vädret blev bättre än förväntan och vi möttes av sol, 7-8 grader och bara en svag vind. Greenerna är faktiskt helt ok, ca 8 på stimpen, banan i övrigt var kanske något blöt här och var och en liten bit ner i marken så fanns det även lite tjäle kvar. Men för att vara i februari så var det fantastiskt bra underlag och det var väldigt kul att få sving loss ute i det fria.

Jag har inte riktigt kommit igång med svingträningen i golfhallen och det visade sig snabbt att tajmingen inte riktigt fanns där. De kortare klubborna gick rätt ok, men det långa spelet var inte mycket att hänga i julgranen. Mycket av min "gamla" sving gjorde sig påmind där jag kommer ganska mycket inifrån och inte hinner runt med kroppen, vilket resulterar i en push / push-fade och lite dålig bollträff.

Men nu är premiären avklarad och den ger klara direktiv på vad fokus på träningen ska vara!

Med förhoppning på en fortsatt mild februari så kan det bli mer golf utomhus väldigt snart :)

  • /72-varen-kom-ut-pa-soedra-banan-med-mina-hickories
  • /70-full-fart-i-hickoryverkstan

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden