logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Våren kom! Ut på Södra banan med mina hickories

hickory golf på Landeryd Södra 2016 mars

Äntligen! Efter ett par riktigt bistra veckor med min stålklubbor på rangen så kom till slut värmen och banorna öppnade. Fram med hickorybagen och upp på tee! Men omedelbart slås jag av faktumet att det är annorlunda och svårare med hickory. Mina "hickoryanpassade" stål med standardlängd och regular flex med samma svingvikt är fortfarande en helt annan grej. Hickoryklubborna känns väldigt mycket mer tungrodda, säkert pga av att totalvikten är betydligt högre. Mitt nyvunna självförtroende från driving rangens massiva träningspass kunde jag alltså snabbt glömma...

Nu efter min andra niohålsrunda på Södra banan så känner jag att att jag börjar komma in i spelet med mina hickories. Sakta med säkert så kommer bollträffen och jag kan se en tydlig förbättring av min utgångsriktning efter all teknikträning på rangen. Dock är banan lite blöt och totalt oförlåtande om man träffar lite tjockt. Hickoryklubbornas vassa framkant och avsaknad av bounce gör att det skär genom fairwaygräset som en varm kniv genom smör och totalduffen är ett faktum om man inte ser upp!

Än så länge så är det inte läge att försöka scora och räkna något resultat. Greenerna är pipluftade och dressade och fairway rejält blöt här och var.

På Landeryd så är Vesterby, Södra (första 9 + hål 17) samt korthålsbanan och övningsområden öppet. Nästa runda hoppas jag bli på på Vesterby som brukar vara riktigt bra tidigt.

En härlig tid börjar nu, med bara knappa tre veckor till första tävlingen.

Varmt välkommen våren!

  • /73-hickoryskalen-tillbaka-till-stockholm
  • /71-premiar-pa-sommargreener-i-februari

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden