logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Ombergs Hickory Open

omberg1

Efter de två intensiva dagarna med 54-håls spel nere i Viken så blev det en arla morgon i bilen för att spela Ombergs första hickorytävling! När vi landade i Omberg var det ett kylslaget, lätt regnigt och dessutom blåsigt vårväder som välkomnade oss. Banan var uppsatt ca 5400 meter, par 73 och det var ett 40 spelare stort startfält.

Men vilken bana vi mötte, helt fantastisk, från Vikens vår-tröga greener till dessa fina parkettgolv var mycket trevligt... men svårt, rent mentalt. Efter en allmän bedrövlig och trött start med en blandning av både fina och mindre fina slag så lyckades jag göra mitt första par på 7:an... Jag följde upp paret med en birdie av bara farten på åttan men kom snabbt tillbaka till bogeyträsket på nian. +7 efter första nio var väl inte riktigt vad jag önskade mig. Vi hade dock en riktigt jämn match i bollen, jag, Robert Leonardi och hemmahoppet David Nygren. Det var nog tur det, för det gav mig lite jäklar anamma att kämpa på!

omberg2

Snart i mål efter ytterligare en underhållande och trevlig runda

Allt eftersom vädret sakta blev bättre så blev faktiskt även spelet bättre och bättre! David fick det dock lite tyngre på sista nio och tappade en del slag, men Leonardi bet sig fast som en ilsken terrier och vägrade göra bogeys. Han chippade och puttade som en gud och det krävdes nära på en psykning på 18:e green för att ta mig förbi Robert och slå honom med ett slag brutto... ;) Trots att den där sista touchen saknades så lyckades jag hålla ihop +2 på de sista nio och snyggade till siffrorna till 81 slag brutto totalt och kvalade in på en 4:a plats.

Vinnare blev Johan Moberg, som fick en  77:a brutto. I nettoklassen briljerade Robert Leonardi såklart med en sylvass 64:a.

Detta var min första hickoryrunda på Omberg faktiskt, men definitivt inte den sista. Banan funkar ypperligt med hickories. Ombergs är bland det bästa man kan spela i Östergötland (och hela landet)! Hatten av för en lyckad tävling och en otroligt fin anläggning! (Frågar du snällt i receptionen såkan du säkert få våra speciellt framtagna scorekort så du kan prova banan som den var uppsatt på tävlingen!)

  • /75-back-to-back-champion-i-hulta-hickory-invitation
  • /73-hickoryskalen-tillbaka-till-stockholm

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden