logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Back-to Back-Champion i Hulta Hickory Invitation

hulta16 1

Kan man hitta ett bättre ett sätt att fira valborg än på en av de trevligaste klubbarna i Sverige? Jo, man kan också umgås med en hel drös goa hickoryvänner och samtidigt vinna tävlingen där man är försvarande mästare!!! :)

Jag kom dit redan på fredagen för att hinna med ett inspelsvarv med mina vänner David Kirkham (aka King of Hulta), Tomas Astlund (aka Captain for the Swedish Nordic Hickory Match Team) och Svante Hansson (aka Skogens okrönte konung). Vi spelade såklart lite matchspel där jag och Svante mötte David och Tomas i en fyrboll match. Hulta är en ypperlig och mycket underhållande bana för hickories. Dagen till ära så hade jag total avsaknad av känsla på och runt greenerna och de bra långa slagen kunde jag räkna på en hand. Vi slapp sån tur var det utlovade regnet men det blåste däremot en riktigt kylig vind som bet ända in i skelettet mot slutet av rundan. Huttrande gick vi av den 18:e green med en delad match! Fråga mig inte hur!

Kvällen avrundades med lite goda drycker och långa mycket intressanta diskussioner om att vara svingteknisk nördig (som jag) eller att spelade och utveckla det man har och "bara" spela på känsla. Detta är ju ett mycket omdebatterat ämne och där vi sett otaliga spelare genom åren som fastnat i tekniken och aldrig ta sig ur samtidigt som det kommer spelare med mer eller mindre hemmagjorda svingar som fungerar perfekt! Jag är ju själv mycket svingteknisk och lägger mycket tid och möda för att förbättra/optimera min sving. Det är fyra år sedan jag började ändra min sving och visst det blir mycket svingtankar och dåligt spel emellanåt men jag ser det som en långsiktig investering där jag är övertyga om att detta är ett sätt som passar mig.

Efter fredagens ganska mediokra spel så gick jag tidigt till rangen för att försöka hitta det som saknades. Vi var helt överrens om att min sving på fredagen var för passiv igenom slaget... det fanns ingen riktig tanke och bestämdhet. Jag slog lite bollar och fokuserade på uppställning, sikte och sedan slå slaget bestämt. Det kändes direkt riktigt bra och jag började fyllas med självförtroende. 

Efter en paus med en rejäl English Breakfast i det vackra klubbhuset så tog jag ett ytterligare pass på rangen innan det var dags att ge sig ut på banan. Fortfarande samma sköna känsla, bra sikte och bestämdhet så satt slagen riktigt bra.

Vi gick som sista boll i tävlingen och jag fick på en pangdrive redan på ettan och så var vi igång. Jag fick även direkt en bra känsla runt greenerna och gjorde flera fina up-and-downs för att rädda par i början av rundan. Även puttningen satt fint och satte ett gäng fina puttar för birdie på 4:an, 7:an, 8:an och vände till slut på 34 slag (-2).

Jag noterade efter 9:an att jag var i ledning med två slag före den skönsvingande Claes Armå och tre slag före King David. Sista nio blev en kamp mot mig själv, motståndarna och sedan även regnet. Det blev bogey direkt på 10:an men höll sedan ihop flera sköna par och fick i en riktigt skön birdie på 13:e för att gå tillbaka till -2. Jag höll ihop spelet fint till onödiga regnet och blåsten kom när vi slog ut på det 16:e. Jag var pressad och hamnade på flera svåra lägen men räddade tillslut en bogey (som kunde blivit betydligt mer kostsam!). Treputtade tyvärr på det 17:e där jag missade en riktigt kort putt, men kompenserade den lite grann genom att sänka en 2,5 meters för att rädda paret på 18:e. Nytt hickorybanrekord på 73 slag brutto (par). Det var rejält nervöst på slutet och ändå nöjd att kunna leverera ett ganska stabilt spel trots det. Nu var det inte så farligt egentligen, för det var hela 6 slag till Claes Armå som knep andraplatsen på 79 brutto.

 Jörgen Isberg Hickory Champion Hulta 2016

Back-to-Back Champion!!

  • /76-hickorytouren-pa-hemmaplan
  • /74-ombergs-hickory-open

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden