logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Hickorytouren kom på besök på Landeryd!

vesterbyhickory16

Efter en vecka med ett helt fantastiskt sommarväder var det dags för tävling på hemmaplan. Det har blivit en årlig tradition att på våren anordna Vesterby Hickory Open. Som tidigare år var banan hård, kortklippt och i ett väldigt fint skick, ypperlig för hickories helt enkelt. Med en temperatur på 6-7 grader, nordanvind och en del regn så glömdes snabbt de soliga och varma dagarna. Detta liknade mer tuff linksgolf i Skottland!

Vi var nästan 40 deltagare från stora delar av landet, bl a Skåne, Småland, Stockholm, Värmland och såklart en himla massa östgötar! Det var flera spelare som gjorde premiär på Vesterby vilket är väldigt kul. Tyvärr är tillväxten lite dålig på Landeryd... men på grannklubbarna Klinga och Omberg är hickoryspelarna på riktigt bra tillväxt, vilket är jätteroligt. Östergötland börjar få både spets och bredd!

Första start var kl 11.30 och trots vädret så var stämningen på topp! Först ut var jag tillsammans med regerande mästaren Johan Moberg (Klinga) och den långtslående David Nygren (Omberg). Vi spelade mycket fin golf alla tre och det var näst intill jämnt när vi vände efter 9:e (jag +1, Johan +2, David +4).

vesterbyhickory16 2

Efter ett snabbt fikastopp med en värmande kopp kaffe så började sista nio och även regnet. Efter en tråkig bogey på 10:an och ett räddat par på 11:an fick jag chansen på 12:an att göra eagle. Brassie + Mashie upp på green till 4 meter ifrån så fick jag ett guldläge. Tyvärr brände jag den och fick nöja mig med birdie.

Moberg tuffade på med idel par och även en och annan birdie. Med bogeyn på 10:an och treputt på 13:e så var Johan nu ett slag före. Jag fick återigen chansen på 14:e där jag brände en 2 meters birdieputt samtidigt som Johan gjorde en riktgt vass tvåputt för par. David slog olyckligtvis en boll i bäcken och tappade ett par slag till oss.

Jag räddade paret på 15:e med en galen up-down från eken till vänster (flaggan på bakre platån) och på 16:e fick jag en monsterdrive men inspelet blev retligt lite lite lång och rann iväg bakom green. Johan vräkte i birdien och jag räddade paret med hjärtat i halsgropen. 2 efter.

På det skräckinjagande 17:e hålet slog vi alla grymt fina utslag, där min var bäst på knappa metern ifrån. David och jag satte våra birdieputtar och Johan gjorde sitt par. Ett efter!

Efter ytterligare en riktigt bra drive och ett bra långt järn över vattnet så hade jag dryga 75 meter kvar, trodde jag, slog en helt ok niblick rakt mot pinnen men den landade 3 meter kort green! Va f-n! Ett felaktigt beslut... 1 motvind, 2 uppför, 3 flaggan stod längre bak än vad jag bedömde så det hade behövts minst 10 m till... suck. En skitbogey fick avsluta rundan och Moberg kunde säkert plocka hem segern igen med 2 slag marginal (71 brutto) och jag knep andra platsen (73) före Owe Werner (78) och David Nygren (79... med läskigt mycket mersmak på den!!)

Om jag summerar ihop mitt eget spel så var det en av mina stabilare rundor. Mitt mål att förbättra min lägsta nivå börjar slå igenom på riktigt. Jag hade egentligen bara två missade slag, alltså sådär riktigt usla. En tokduffad chip på tvåan där jag nästan drev green på utslaget (kostade 1 el 2 slag) och en grov duffpull på 15:e utslaget (kostade som tur är inget mot par!). Men med fyra-fem skitbogeys varav 2 dåliga treputtar så måste jag ändå intala mig själv att det finns mycket mer att ge på den 73:an! :)

card vesterby

En reflektion är att nivån på hickorygolfen generellt har blivit väldigt hög! Från att för ett antal år sedan varit i topp om man skjuter under 80 så krävs det nu närmare par för att vinna! Otroligt och underbart vad det går att göra med dessa 100 år gamla klubbor!

pdfResultat BRUTTO

pdfResultat NETTO

 

  • /77-lagvinst-4-a-1-a-2-a
  • /75-back-to-back-champion-i-hulta-hickory-invitation

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden