logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Lagvinst - 4:a - 1:a - 2:a

practice 16 5

Säsongen har fått en riktigt bra start. En försvarad titel och flera riktigt vassa rundor på låga 70-siffror och med min sämsta runda i år knep jag ändå en fjärde plats. Det har definitivt blivit en märkbar förbättring på i princip alla delar i mitt spel. Varför? Träning träning och analys!

Ni som känner mig vet att jag älskar att träna och jobba med min sving. Efter flera år av strävan att förbättra min sving till ett mer rakt svingspår så är känslan att nu börjar helheten falla på plats.

Jag ändrar min sving mest för att slag med skruv är ganska svårt att kontrollera med hickory, visst med stål och fina grooves var min drawsving effektiv och ganska pålitlig. Men med hickory så blev det draw ibland (med vissa klubbor) men ofta en push (pga av avsaknad av spinn).

Jag har haft ett par säsongen med mycket tekniktankar vilket inte är optimalt såklart, men jag ser långsiktigt och försöker härda ut och inte falla tillbaka till min gamla sving. En effekt av träningen som blir väldigt viktig är att den lägsta nivån höjs markant. Detta är kanske den största vinsten, iallfall om man räknar hur många slag det kostar på en runda. Samtidigt så boostar det ju självförtroendet att de bra slagen också har en tendens att bli ännu bättre!

Träningen hittills i år har varit fokuserad på det långa spelet. Grundläggande sving, uppställning och bollplacering. Har jobbat mycket på att skapa en bättre rotation utan att glida i sidled (som jag har en tendens att göra när jag inte skärper mig...). Jag börjar nu få riktigt bra triggers för att både starta svingen rätt och hur jag skapar rätt tempo (tänker inte avslöja exakt vad jag gör... ;). Detta leder nu till att jag kan släppa tekniktankarna och enbart fokusera på hur och vart jag vill slå bollen; fakta + feeling = bra förutsättningar för bra slag! Nu när banorna är i fin form kommer jag öka dosen av närspel. Putt, Chip, Lopp och annar trixande runt green... I love it!!!

Kommande vecka väntar en hektisk period med försök att försvara min back-top-back titel i Isaberg och en vecka med sagolik linksgolf i de skotska högländerna, det blir fortsatt spännande hur spelet utvecklas!

stats16

  • /78-back-to-back-to-back
  • /76-hickorytouren-pa-hemmaplan

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden