logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Scottish Hickory Extravaganza 2016, Dag 1 Resa och dag 2 Moray Golf Club

scottish 1

Vi landade i Inverness på förmiddagen söndagen den 22 maj. Efter ha haft mästerskapet många år på banor runt Edinburgh så anordnades nu Scottish Hickory Open långt uppe i de Skottska högländerna. I detta böljande landskap med fantastiska vyer fyllt med whiskydestillerier och historia finns några av de finaste linksbanorna som vi skulle få sätta våra hickories i.

Packningen var tung, mest för att vädret här uppe i norr kan vara lite lynnigt. Lite som en svensk midsommar med allt från sol och 25 grader till regn och blåst med en temperatur på 7 grader. Vi möttes av sol som snabbt byttes till regn medan vi väntade på hyrbilen...

doresinn

Vi valde att ta söndagen som vilodag och turista lite i omgivningarna i och runt Inverness. Ett givet stopp blev den mytomspunna sjön Loch Ness. Navigatorn ställdes in på Dores Inn där vi hoppades på att kunna få något i magen. Solen som nu hade övertaget värmde oss medan vi mättade magen med en riktigt god hamburgare och ett par kalla Belhaven Best.

Efter maten smög vi ner längs stranden på den 36 km lång sjön för att försöka få en glimt av sjöodjuret Nessie. Loch Ness är Storbritanniens näst djupaste sjö efter Loch Morar. Sjön är den största vattensamlingen i sänkan längs förkastningen Great Glen och har en yta av 56,4 km². Efter en lång stunds spanande så gav vi upp hoppet och vände tillbaka mot bilen.

Då, från ingenstans hörde vi världens oljud och Nessie kom farande ur djupet och gjorde ett utfall genom vattenytan. Vi kastade fram våra kameror igen och lyckades precis få med Nessie på bild! Men lika fort som hon visade sig så försvann hon ner i djupet och tystnaden la sig över sjön. Inte ett ljud, inte ett fågelkvitter... allt blev bara knäpptyst. Vi stod och gapade och visste redan då att detta skulle bli en speciell vecka!!!!

nessie wow

Dag 1 - Moray Golf Club Old Course

Moray Golf Club är en av Skottlands pärlor, klubben bildades 1889 Old Course är designad av Old Tom Morris och anses vara en av de finaste linksbanor i Skottland. Denna dag så var det bara vi 12 i svenskgänget som spelade denna acklimatiseringsrunda.

moray1

Banan som ligger ett stenkast från havet i utkanten av byn Lossiemouth skyddas av sanddyner och buskar och är ett riktigt test. Hårda fairways, ondulerade greener, djupa bunkrar och med sju par-4 hål på en bra bit över 400 yards så skulle det bli en svettig dag på banan. Bort var även det hotande regnet och vi möttes en klarblå himmel och en strålande sol som tvingade oss att ta av oss våra lammullströjor.

Lite stela och spända så gav vi oss ut på banan som på många ställen kändes otroligt smal med den gula ärttörnen som kantade i pricip alla hål. De som upplevt dessa buskar vet att om du slår in bollen där så är den förlorad, tusentals sylvassa taggar skyddar effektiv bollarna som hamnar där. Spelet fungerade rätt ok, flera hål var väldigt långa med hickories så det blev ett gäng ounvikliga bogey. Jag var mest nöjd med att jag lyckades undvika dubbelbogeys och annat elände. Detta är något som är en stor vinst med min träning, just att de sämre sakerna blivit bättre.

77 slag senare så låg bollen i hål på det läckra artonde hålet. Vår interna tävling vanns av Henric Peyron på 76 och Jonas Fack tvåa på även han 76. Jag kom trea på mina 77 och kunde inkassera 20 pund! 10 Pund i vinst, vilken härlig dag för en smålänning... ;)

En riktigt härlig start på veckan som knappt hade börjat!

moray2

Granne med banan så ligger RAF Lossiemouth. Lossiemouth är ett av de största och mest trafikerade militära flygfälten i Royal Air Force. Detta är nu det enda operativa RAF-fältet i Skottland och är en av två huvudsakliga verksamhetsbaser för Eurofighter Typhoon i Storbritannien. Banan ligger verkligen mitt i linjen för de startande och landande planen. På flera hål kan man faktiskt träffa belysningsstolparna som finns på delar av banan!

moray3

Många tycker nog planen är lite störande, men jag tycker det är lite coolt och efter tag så tänker man inte så mycket på det!

  • /80-scottish-hickory-extravaganza-2016-fortsaettning
  • /78-back-to-back-to-back

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden