logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Scottish Hickory Extravaganza 2016 - Dag 4 Brora

4

Så äntligen blev dags att få tävla individuellt i George Collville Memorial Thropy på Brora GC. Brora som i år firar 125 års jubileum sträcker ut sig längs havet och är en helt fantastisk linksbana. Banan som är ritad av James Braid känns helt naturlig i sin miljö, inga iordningställda vägar, gångbanor, ansade träd och rabatter. Här är det sanddyner och vindpinat gräs. Denna bana kvalar lätt in som en av de mest underhållande och roligaste jag spelat.

Dagen var lite kylig då vinden från nordsjön drog in över stranden och kammade gräset åt sidan. Utsikten från första tee var sagolik. Samtidigt som jag beundrade utsikten och njöt av att äntligen få spela kom det första problemet - Var i hela friden är green? Någonstans strax till vänster om bänken på bilden nedan. Vinden låg på från sidan så det andra problemet var att lista ut hur mycket vinden skulle påverka bollen. Detta är det roligaste med den här typen av golf, så mycket funderande och beräknande hela tiden. Jag slog till slut ut en riktigt fin drive som hamnade perfekt i högerkant av fairway. En niblick senare rakt in i vinden som landade död vi pinnen gav mig en birdie på ettan och en riktigt skön start på tävlingen.

6

När jag några minuter senare sänkte och lång och knepig putt på tvåan för att gå till -2 efter två så kunde inte ens den kalla vinden kyla mig. Jag var het, spelet flöt på fint tills vi kom ifatt ett större sällskap tyskar som hade bokat in sig i flera bollar framför vårt startfält. De åkte kors och tvärs i sina golfbilar och hade nog svårt att få plats att skriva ner sina höga resultat på de små scorekorten. Undrar hur mycket de njöt av att spela på den här pärlan egentligen...

1

2

Efter ett antal hål med väntan på varje slag så kändes det lite kallare och min heta inledning kom av sig. Jag blandade par och bogeys tills vi kom till det korta tolfte där jag äntlingen fick i en ny birdie. Back-in-business och värmen steg lite igen. På 13:e tee tog vi beslutet att gå ihop med våra kamrater i bollen framför oss så vi blev en fem-boll. Allt för att ytterligare dra ner på speltempot för att slippa vänta på tyskarna. Vi fick aningens bättre flyt och fick vänta lite mindre.

5

En stor del av skötseln av gräset står fåren av som betar fritt på banan.

7

När allting flöt på som bäst, jag låg 3 över par efter 15 hål och kände att jag hade tätkänning, så möttes vi av Broras "amen corner"... iallafall i mina ögon just då. Herregud vad jag fick slita...dubbel, dubbel, bogey på de avslutande hålen sved långt in i golfsjälen. 78 brutto kändes ytterst tveksamt med tanke på hur många duktiga spelare som var med.

Vi var först in i klubbhuset så det blev en lång och nervös väntan i den välsorterade baren. En efter en kom de slagna spelarna och även svenskarna in med höga resultat och ta mig tusan, det blev en vinst!!! Extra roligt då jag aldrig vunnit denna tävling tidigare!

Den var riktigt kul att få chansen att lira denna bana. Låt inte skenet bedra om ni kollar på hemsidan, som är en världens kassaste, så är Brora en bana i världsklass, om man nu gillar naturliga linksbanor, och det gör vi väl alla?!!!

8

 

3

 

  • /82-scottish-hickory-extravaganza-2016-dag-5-royal-dornoch
  • /80-scottish-hickory-extravaganza-2016-fortsaettning

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden