logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Scottish Hickory Extravaganza 2016 - Dag 5 Royal Dornoch

dornoch4

Att den femte dagen skulle bli lite speciell visste vi redan innan... Royal Dornoch Championship Course som vi skulle spela rankas som nummer 5 i världen och nummer 1 i Skottland av Golf Digest (2016)!. Precis som på Nairn tidigare i veckan så var det en trevlig vänskapsmatch mot medlemmarna med efterföljande middag som stod på schemat! Lite guidning av hemmaspelare är alltid välkommet!

dornoch1

Härligt att se den svenska flaggan vaja på första tee. Klubben tog vår match med stor seriositet... med högtalaranläggning på första tee så blev vi presenterade när vi skulle slå ut. Kändes ganska väldigt tourigt! :) Och lätt nervöst såklart... men jag fick i väg en riktigt rökare på ettan och kunde andas ut lite grann.

dornoch2

dornoch7

Ja, jag fick upp bollen på green på ett försök från bunkern! :)

Från de första hålen kunde vi inte riktigt se havet, först när vi kom upp på tuffa tvåans (par 3) upphöjda green så fick vi en försmak, och efter den mysiga promenaden utskuren genom de gula ärttörnebuskarna ner mot treans tee så öppnade hela härligheten upp sig. De krävdes lite extra koncentration för att hålla spelet uppe och inte helt låta sig hänföras av utsikten.

dornoch8

Utslaget på trean. Banan följer vänsterkanten för att sedan vända en bit bortom nästa udde och komma tillbaka närmast havet. Greenen närmast är 17:e, perfekt läge att kolla flaggplaceringen! Banan radar upp omväxlande, charmiga och spännande hål som ett pärlband.

dornoch3

Min spelpartner för dagen, Helsingsborg golfklubbs stolthet Henke Peyorn laddar för att återigen skicka iväg den lilla vita makalöst långt. De första nio hålen är fantastiska men lite kluriga och skulle definitivt tjäna på att spelas ett par gånger så man för lite trygghet och hittar rätt klubbor. Vi mötte som sagt två hemmaspelare som hade järnkoll på hur banan ska spelas och hur greenerna lutar. 

dornoch9

Efter första nio så kom jag igång rejält 3 birdies på 5 hål samtidigt som våra motspelare tappade orken. När vi nådde 16:e så var matchen klar. British Golf Collectors 1 - Royal Dornoch Members 0 ;)

Matchen vanns till slut av BGCS med 10-5.

dornoch5

Utsikten från 16:e green, som låg på en av de högsta punkterna, var otrolig. Har man gott om tid kan man även sätta sig på bänken och blicka ut över sandstranden som sträcker ut sig nedanför. I horisonten ses röken från det militära skjutfältet där flygvapnet övade både med attackhelikoptrar och jetplan!

Summan av dagen är att jag nu har en ny etta på min topplista av banor jag spelat! Hit vill jag tillbaka!

dornoch6

Efter rundan så var det förfriskningar och stor middag i klubbhuset med British Golf Collectors och medlemmar från klubben. Flera underhållande tal, samspråk med hemmaspelarna och mina vänner i BGCS tillsammans med god mat och vin var en perfekt avslutning av en helt perfekt dag!

  • /83-scottish-hickory-extravaganza-2016-dag-6-tain
  • /81-scottish-hickory-extravaganza-2016-dag-4-brora

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden