logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Scottish Hickory Extravaganza 2016 - Dag 6 Tain

tain1

Så var det dags för resans stora tävling – 32nd Scottish Hickory Championship. Spelplatsen var Tain GC, en Tom Morris ritad bana från 1890. Banan visade sig vara tuff, trixig och spelas ca 6100 yards, par 70 med endast två par 5:or. Skulle det gå att samla de sista krafterna på resan och ta sig runt med hedern i behåll?

tain2

Banan skiljde sig ganska rejält från de fantastiska linksbanor vi spelat tidigare i veckan och föll inte mig riktigt i smaken. Här var fairway ganska mjuk och ruffen var grön tjock och väldigt frodig. Banan kändes också ganska smal med fullt av ärttörnebuskar som slukade bollen om du skulle slå den lite för snett.

Mitt spel var väl rätt ok egentligen men saknade den sista skärpan. Jag fick slita hårt många gånger från den saftiga ruffen och i de svåra bunkrarna samtidigt som jag inte alls kom in i de riktigt långsamma greenerna. 

Trött och sliten kom jag in på 83 slag och placerade mig 6-7 men kunde glädja mig åt att vi fick en ny medlem i den svenska samlingen vinnare av mästerskapet! Välkommen Henrik!

I övrigt så var det idel svenska toppspelare som placerade sig i topp (som vanligt). Mats och Jonas tog fin fina placeringar och det syntes på resultaten överlag att detta var en svårspelad bana.

Resultat

 Netto Score   Brutto Score
1:a Chris Homer 70   Henrik Peyron 76
2:a Jason Dolman 70 s9   Mats Jönsson 78
3:a Willie Tanner 71   Jonas Fack 78

tain3

 

  • /84-2017-nu-aentligen-boerjar-bloggen-rulla-igen
  • /82-scottish-hickory-extravaganza-2016-dag-5-royal-dornoch

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden