logo hickoryshop - preserving the soul of golf

test4

Tourpremiär ECS 2019

Äntligen! Nu till helgen (27-28/4) så drar East Coast Swing igång för fullt med sina första två deltävlingar. Det blir en "mjukstart" på lördag med en underhållande fyrboll och sedan slagtävling på Ombergs fantastiska bana, där startfältet är riktigt vasst med 43 deltagare från stora delar av Sverige.

För min egen del så har det varit ganska mycket rangeträning blandat med en hel del spel på banorna. Hittills så är det egentligen bara Omberg som haft kanongreener så puttnings-/närspelsträningen har ännu inte riktigt kommit igång. Och det är det som gör att formen känns lite oviss. De långa slagen börjar sitta riktigt bra och jag har börjat komma underfund med längderna på de nya klubborna i bagen (4 nya godbitar i bagen... Mashie Niblick, Flanged Mashie, Flange Iron, Approaching Cleek...). Men som sagt närspelet har varit väldigt upp och ner. Hoppas på att lite tävlingsnerv ska sätta lite extra spets på spelet.

Att det dyker upp nya klubbor i bagen är en stor del av tjusningen med att spela dessa gamla autentiska hickoryklubbor. Det kanske inte gör spelet lättare men det är svårt att låta bli när man får tag i nya och spännande klubbor, spännande både i sin utformning och dess stämplar och historia!

Så här ser mitt set ut inför helgen, 10 klubbor (brukar växla mellan 8 och 10).

Soooo.. lets gooooo!!!

clubs2019

  • /90-mitt-golfhistoriska-intresse
  • /87-tidig-start-for-sasongen-2019

©2009 - 2016 Hickoryshop of Sweden